DISK söker Studerandeskyddsombud

Vill du bli en del av DISKs styrelse?

Just nu söker vi ett studerandeskyddsombud! Mandatperioden avser resterande verksamhetsår 2021.

Vad får man göra som Studerandeskyddsombud tillika utbildningsansvarig?
Ditt huvudsakliga ansvar är att bemöta bekymrade studenter som känner att dem blivit illa behandlade eller kränkta i eller av skolan. Du har även personalansvar över studiebevakarna, som istället hanterar de fall där studenter känner att de blivit orättvist behandlade i studierelaterade frågor. Utöver det har man möjlighet att påverka skolan och kåren i dess behandling av dessa frågor.

Varför ska man söka Studerandeskyddsombud tillika utbildningsansvarig?
Om du tycker det är givande att hjälpa studenter och vill kunna påverka utbildningen på skolan. Dessutom får du sitta i DISK-styrelsen, vilket ger dig möjlighet att vara med på många roliga sociala sammanhang och ger dig möjlighet att träffa flera olika föreningar på SU.

Anmäl dig själv eller nominera någon annan via detta formulär!
Vid nominering av en annan person måste du ha dennes tillåtelse.

Info regarding SSSB and Studentkortet

Are you an exchange student? Here is some useful information regarding becoming a member and making sure everything works correctly.

All exchange students are given a T-number, which works as a temporary Swedish personal/security number. This is what you need to use when, for example, signing in to Studentkortet to access your digital member’s card.

If you are changing to a Swedish personal/security number during your studies, you need to contact the DSV Student Affairs Office at studexp@dsv.su.se

Don’t forget to update your home address from your home country to your current address in Sweden. If you are a member, you can change your address in our system by visiting our Student union office or e-mail us at kx@disk.su.se.

It is important that you use the same e-mail address for your DISK membership as you do when (and if) you sign up for SSSB’s housing queue. Otherwise, the systems won’t be able to synchronize.

If you live or plan on living in one of SSSB’s housings, it is also very important that you are registered for your courses. Otherwise, you are not registered as a student in our member system, and cannot be granted the SSSB queue benefit.

Not sure what the card is supposed to look like? This is it!

DISK Workshop söker handledare

Nu söker vi efter nya handledare inför höstterminen!

Som handledare för DISK workshop kommer du att jobba på de torsdagar du väljer, och får betalt för det! Disk workshop är av studenter, för studenter och man lär sig mycket på Workshopen, även som handledare. Det ser även riktigt bra ut på CV:t

Inga specifika förkunskaper krävs och vi tar handledare från alla olika program, men ämneskunskap, pedagogisk förmåga och social kompetens är viktiga egenskaper vi letar efter hos våra handledare. Om du är intresserad av rollen, skicka din intresseanmälan till workshop@disk.su.se idag!

Öppettider HT21

Hej på er!

Nu den 30e drar Insparken igång och då öppnar även vårt kafé och vår kårexpedition.

På grund av Covid-19 har vi fortfarande begränsade öppettider, tillsvidare är det alltså tiderna i detta inlägg som gäller, dvs
Kårexpeditionen
Mån & ons: 10.00-14.00

Kafé Snack Overflow
Mån – tors: 09.30-15.30
Fredagar 09.30-14.30

DISK söker studiebevakare

Vill du vara med och säkerställa att utbildningen på DSV håller hög kvalité? Då borde du bli en av DISKs studiebevakare! Som studiebevakare har du stort inflytande över skolan och god kontakt med de anställda vid institutionen – det är ett ärofyllt och oerhört viktigt uppdrag där du hjälper alla dina medstudenter.

Som studiebevakare är dina ansvarsområden bland annat att granska ny kurslitteratur, och föra konversation med DSV angående utbildningskvalitén. Du kan läsa mer om studiebevakningen här.

Taggad? Anmäl ditt intresse via detta formulär eller kontakta oss på styrelsen@disk.su.se

(mer…)
DSV återgår till campusstudier HT21

Har ni saknat att befinna er i DSVs fina lokaler? Det har definitivt vi gjort!

DSV har nu gått ut med information på sin hemsida om att studier under perioden AB (30 augusti – 31 oktober) kommer att genomföras på campus. De reserverar sig dock för att aktiviteter med fler än 100 deltagare fortfarande kommer att utföras på distans. Detta gäller alltså både master- och kadidatprogram.

Flera av kurserna kommer därför bli en hybrid mellan distans och campusbaserad undervisning. Undervisningen kommer som vanligt att spelas in, för de studenter som inte vill/kan delta fysiskt. Undantaget är salstentamina, som måste ske på plats.

För perioden CD förväntas studierna helt ha återgått till såsom de var innan pandemin – det vill säga campusstudier sker på campus, och kurser som redan innan var på distans, fortsätter givetvis vara på distans.

Hur DISKs verksamhet anpassar sig till dessa glada nyheter kommer det mer information om inom snar framtid.

Hjälp DSV testa ny plattform för digital tentamen

Hej på er!

Tycker du som DISK att fysiska papperstentor är föråldrat?

DSV genomför just nu en utvärdering kring en tjänst för onlinetentamen. För denna behöver de frivilliga studenter som är med i en sk. referensgrupp, vars uppdrag blir att testa tjänsten utifrån studentens perspektiv för att se om tjänsten är ett rimligt alternativ till papperstentor.

Vill du läsa mer och ställa upp?