DISK söker studiebevakare

Vill du vara med och säkerställa att utbildningen på DSV håller hög kvalité? Då borde du bli en av DISKs studiebevakare! Som studiebevakare har du stort inflytande över skolan och god kontakt med de anställda vid institutionen – det är ett ärofyllt och oerhört viktigt uppdrag där du hjälper alla dina medstudenter.

Som studiebevakare är dina ansvarsområden bland annat att granska ny kurslitteratur, och föra konversation med DSV angående utbildningskvalitén. Du kan läsa mer om studiebevakningen här.

Taggad? Anmäl ditt intresse via detta formulär eller kontakta oss på styrelsen@disk.su.se

(mer…)
DSV återgår till campusstudier under hösten

Har ni saknat att befinna er i DSVs fina lokaler? Det har definitivt vi gjort!

DSV har nu gått ut med information på sin hemsida om att studier under perioden AB (30 augusti – 31 oktober) kommer att genomföras på campus. De reserverar sig dock för att aktiviteter med fler än 100 deltagare fortfarande kommer att utföras på distans. Detta gäller alltså både master- och kadidatprogram.

Flera av kurserna kommer därför bli en hybrid mellan distans och campusbaserad undervisning. Undervisningen kommer som vanligt att spelas in, för de studenter som inte vill/kan delta fysiskt. Undantaget är salstentamina, som måste ske på plats.

För perioden CD förväntas studierna helt ha återgått till såsom de var innan pandemin – det vill säga campusstudier sker på campus, och kurser som redan innan var på distans, fortsätter givetvis vara på distans.

Hur DISKs verksamhet anpassar sig till dessa glada nyheter kommer det mer information om inom snar framtid.

Hjälp DSV testa ny plattform för digital tentamen

Hej på er!

Tycker du som DISK att fysiska papperstentor är föråldrat?

DSV genomför just nu en utvärdering kring en tjänst för onlinetentamen. För denna behöver de frivilliga studenter som är med i en sk. referensgrupp, vars uppdrag blir att testa tjänsten utifrån studentens perspektiv för att se om tjänsten är ett rimligt alternativ till papperstentor.

Vill du läsa mer och ställa upp?

DSV:s hederskodex och plagiat

Hej alla studenter!

Visst har ni läst DSV:s hederskodex som bland annat innefattar regler vid examination? Nedan följer några exempel som strider mot hederskodex och regler:

• kopiera lösning eller redovisning från någon annan eller låta någon annan kopiera de egna lösningarna,
  • otillåtet samarbete,
  • plagiering,
  • omarbeta och lämna in en redan bedömd uppgift igen för bedömning utan lärarens samtycke,
  • ge eller motta otillåten hjälp med hemuppgifter eller
  • presentera någon annans arbete som sitt eget.

Lärare är skyldig att anmäla grundad misstanke om fusk till Rektor och disciplinnämnden! Detta kan leda till att du som student stängs av från studierna i upp till sex månader. En avstängning registreras som ett tillfälligt avbrott i studierna och kan påverka bl.a. studiemedel men även rätten till studentbostad. Ett beslut om avstängning gäller i regel omedelbart.

Du kan läsa DSV:s hederskodex här.

Du kan läsa om hur ärenden hanteras på SU här

Om du är misstänkt för fusk kan du kontakta studerandeskyddsombudet på studskyddsombud@disk.su.se.

Har ditt ärende redan gått till disciplinnämnden kan du med fördel kontakta SUS ombud via formuläret på denna sida.

Protokoll: styrelsemöte #7 20/05-21

Protokoll: styrelsemöte #6 29/04-21

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet som ägde rum den 29 april 2021 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument

Ha en trevlig dag!

Protokoll: styrelsemöte #7 20/05-21

Protokoll: EKMEK 31/03-2021

Det slutgiltiga protokollet för Det ekonomiska föreningsmötet (EKMEK) som ägde rum 21 mars 2021 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument

Ha en trevlig dag!