Insparken

Ska du börja studera på Institutionen för data- och systemvetenskap vid SU (DSV) till höstterminen? Vill du lära känna dina nya klasskamrater och samtidigt ha riktigt roligt? Då skall du definitivt delta i Insparken!

Covid-19 information

Insparken kommer för första gången någonsin att ske helt digitalt. Detta innebär att du fortfarande kan skapa nya vänner och bli introducerad til studentlivet i DISK, men på ett nytt sätt. Planeringen för denna digitala Inspark sker fortfarande, men all information kommer att finnas tillgänglig här innan skolstart. 

 

Vad är Insparken?

Insparken är den sektion av Studentkåren DISK som ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande. Detta gör vi  för att du som student ska lära känna skolan och träffa de vänner som du senare kommer umgås och arbeta med i framtiden.

Insparken drivs av vår kära Staben med hjälp av Drivare där vi i två veckor arrangerar aktiviteter, fester, tävlingar och annat kul för att bryta isen mellan studenterna, nya som gamla. Några av de aktiviteter som förekommer varje år är:

  • En vallning där gamla studenter visar de nya studenterna institutionen och de olika undersektionerna till DISK (som ofta slutar i en smygpub på skolan)
  • Två veckor av lekar i kårlokalerna
  • En heldag i Humlegården
  • En välkomstmiddag som sker i slutet av Insparksperioden

De flesta aktiviteterna sker i Foo Bar under dagtid. Viktigt att veta är att alla aktiviteter är helt frivilliga och att alla lekar är helt alkoholfria (och när det finns alkohol under en aktivitet, som till exempel en middagssittning, finns det alltid ett alkoholfritt alternativ).

Datum 2020

Planeringen för Insparken 2020 är i full gång och datumen är inte satta än. Håll ut, det kommer upp inom kort. Nedan kan ni se vad dagarna kommer att innehålla.

Introduktionsdagar

Här blir du välkomnad av DSV och DISK och får träffa din klass, se dig runt i skolan och bilda ett lag för Insparken! Fredagskvällen avslutas traditionsenligt i Foo Bar, DISKs egna pub.

Insparkens lekdagar

Under den första veckan är det lekar varje dag i Foo Bar! Vecka två leker vi måndag till onsdag och vilar sedan upp oss på torsdag för avslutningen i Humlegården. Samla poäng med ditt lag för att vinna den ärade pokalen och titulerare er vinnare av Insparken 2020.

Humlegården och Välkomstmiddagen

Efter en vilodag från lekar hoppas vi ni är redo för en Grand Finale. I Humlegården leker vi mer lekar och samlar de sista viktiga poängen i Insparkstävlingen. På kvällen går sedan årets första stora finsittning av stapeln. Vi dukar upp finmiddag och delar ut priser, spexar och har en fantastisk kväll tillsammans som avslutas med härligt eftersläpp.

 

Schema 2020

Det kommer att vara liknande schema för 2020 som för 2019, så titta gärna på den om ni vill!

Våra sponsorer

Sponsorer för Insparken 2020 sökes

schema