Insparken

Ska du börja studera på Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV)? Då vill vi välkomna dig till Insparken, DSVs egna mottagning! Insparken är en perfekt chans för dig att lära känna skolan, dina nya kurskamrater och såklart även studentlivet! 

                                

                    

Vad är insparken?

Insparken är den sektion av Studentkåren DISK som anordnar skolans egna mottagning och välkomnar alla nya studenter till skolan! 

Insparken drivs av Staben (sektionens styrelse) med hjälp av Drivare (lite som faddrar). Först välkomnas studenterna under Vallningsdagarna vilket inkluderar en rundvandring i skolan och introduktion till studierna på DSV. Därefter kommer två veckor fyllda med aktiviteter, tävlingar och festligheter för alla nya studenter! 

Mer information om insparken och kommande event som arrangeras av Insparken kommer att publiceras på våra sociala medier.

Ni får själva bestämma vilka aktiviteter ni vill vara med i, och någonting som är bra att veta är att alla aktiviteter kan utföras alkoholfritt och dom flesta aktiviteter är alkoholfria. Till de event som innehåller alkohol går det alltid att välja alkoholfira event. 

DISKord

Studentkåren DISK har en officiell discord server vid namnet DISKord. Om några frågor om Insparken eller dina studier på DSV, eller om du bara vill säga hej och hänga lite är det perfekt att göra via DISKord! En länk till DISKorden hittar du här.

Uppdragen

Under era första två veckor på DSV finns det uppdrag och även ”Stabenfrågan” måndag, tisdag, onsdag och fredag. Varje dag har olika teman som uppdragen, utklädnader, frågor och utmaningar baseras på! Under torsdagen går det inte att samla poäng men Insparken kommer fortfarande att anornda aktiviteter. 

En del av uppdragen går att göras på distans men dom flesta uppdragen utförs på plats i skolan. Samla poäng med ditt lag för att vinna den ärade pokalen och titeln Vinnare av Insparken 2022. Skicka in era uppdrag till uppdrag@disk.su.se

Uppdragen läggs ut på vår instagram @diskinsparken och här på vår hemsida under Dagens uppdrag.

Humlegården och VKM

Insparken avslutas traditionsenligt med två speciella aktiviteter: Humlegården och Välkomstmiddagen (VKM). I Humlan kommer du och ditt lag få en sista chans att skrapa in dom avgörande poängen för att vinna Insparken. Välkomstmiddagen är Insparkens sista fest, en finsittning som tar plats i Shared Space i nodhuset med eftersläpp i Foo Bar! 

Schema för Insparken

Insparksboken

Insparksboken finns till för dig som är nyantagen student och innehåller matnyttig information om skolan, insparksveckorna och mycket, mycket mer. 

 

 

 

 

 

Sponsorer

Viktiga datum HT22

Introduktionsdagarna / Vallningsdagarna

Torsdag 25e augusti och Fredag 26e augusti

Under Vallningsdagarna får du ditt första möte med skolan och även DISK! Först kommer du träffa skolans rektor och få mer information om just ditt program. Därefter väntar en rundvandring anordnad av oss i Insparken tillsammans med DISK och våra andra sektioner! Vilken dag av torsdag eller fredag du deltar på beror på vilket program du ska läsa. Mer information om detta kommer att skickas ut från skolan! Har du inte fått något mail? Skriv till oss på våra sociala medier eller maila insparken@disk.su.se eller kontakta skolans studentexpedition direkt på studexp@dsv.su.se

Insparken!!

Måndag 29e augusti – Fredag 9e september

Uppdragen sker de två första veckorna måndag, tisdag, onsdag och fredag. Fredag den 9e september börjar i Humlegården och dagen avslutas sedan med VKM! Schema kommer publiceras ovan.