Insparken

Ska du börja studera på Institutionen för data- och systemvetenskap vid SU (DSV) till höstterminen? Vill du lära känna dina nya klasskamrater och samtidigt ha riktigt roligt? Då skall du definitivt delta i Insparken!

                                

                    

Vad är insparken?

Insparken är den sektion av Studentkåren DISK som välkomnar alla nya studenter till DSV varje höst! Detta gör vi för att du som student ska lära känna skolan och träffa de vänner som du senare kommer umgås och arbeta med i framtiden som till exempel grupparbeten på skolan, men kanske även i arbetslivet.

Insparken drivs av vår kära Staben med hjälp av Drivare, och under de två första veckorna på terminen erbjuder vi massor av lekar och uppdrag för att bryta isen mellan studenterna, nya som gamla. 

I år kommer Insparken att ske digitalt, så att alla kan vara med trots att man inte befinner sig på plats i skolan. De som vill komma till Foo Bar, vår studentkårslokal, är mer än välkomna men detta är helt frivilligt.

Ni får själva bestämma vilka aktiviteter ni vill vara med i, och någonting som är bra att veta är att alla aktiviteter är helt alkoholfria eller när det finns alkohol under en aktivitet, som till exempel en middagssittning, finns det alltid alkoholfria alternativ.

DISKord

Studentkåren DISK har en officiell discord server vid namnet DISKord. Under varje dag av insparken kommer någon från Insparken att sitta i någon av serverns röstkanaler. Hoppa gärna in där om du har några frågor om Insparken eller dina studier på DSV, eller om du bara vill säga hej och hänga lite. En länk till DISKorden hittar du här.

Uppdragen

Under era första två veckor på DSV finns det uppdrag och Stabenfrågor måndag, tisdag, onsdag och fredag. Varje dag har olika teman som uppdragen, utklädnader, frågor och utmaningar centrerar runt.

Ni kan välja att genomföra uppdragen hemifrån, i Foo Bar, i DISKord eller mötas någon annanstans. Det är helt upp till er! Samla poäng med ditt lag för att vinna den ärade pokalen och titeln Vinnare av Insparken 2021. Skicka in era uppdrag till uppdrag@disk.su.se

Uppdragen läggs ut på vår instagram @diskinsparken och här på vår hemsida under Dagens uppdrag.

Humlegården och VKM

Insparken avslutas vanligtvis med två speciella aktiviteter: Humlegården och Välkomstmiddagen (VKM). I Humlan så kommer du och ditt lag få ha en rolig lekdag där ni kan skrapa in de sista poängen som gör att kanske just ni kammar hem den åtråvärda insparkspokalen!