Om Studentkåren DISK

 

DISK är studentkåren för dig som studerar vid DSV i Kista. Vi finns till för att förgylla alla DSV-studenters tid genom både studienyttiga aktiviteter & studiesociala aktiviteter. Vi erbjuder därför saker som studiebevakning, handledning (DISK Workshop), studentrabatter, roliga event anordnade av våra sektioner & har även ett studerandeskyddsombud.

I DSVs lokaler har vi ett kafé (Snack Overflow) där man kan köpa sallader, mackor, drycker och mindre snacks. Vi har också en kårexpedition där man kan köpa till exempel kompendium, pennor, och våra fina ”DISK”-nyckelband och såklart, sitt medlemskap i DISK. I anslutning till DSV har vi även vår studenpub, Foo Bar, där majoriteten av våra event äger rum.

Studentstöd

En av DISKs viktigaste uppdrag är att fungera som en mellanhand för studenter och institutionen. Det är därför vi har vår studiebevakning, allmäna handledning (DISK Workshop) och vår studerandeskyddsombud.

Våra studiebevakare ser till att utbildningarna på DSV bibehåller sin höga kvalitét. Studiebevakningen kan svara på enkla frågor relaterade till dina studier och förmedla åsikter eller kritik som studenter kan ha till lärare och annan personal vid DSV. Studieövervakningen liknar på så sätt en fackförening för studenterna vid DSV.

Vårt studerandeskyddsombud finns för att stödja studenter som liknar studieövervakningen, men för frågor rörande till exempel arbetsmiljön hos DSV: s lokaler, eller om du på något sätt skulle känna dig orättvist behandlad av en student, lärare eller annan personal på DSV .

DISK Workshop äger rum varje torsdag, kl. 10.00 – 16.00, i Foo Bar (nej, det är inte bara en pub!), Med undantag för röda dagar. Där kan du få allmän handledning i alla DSV: s kurser från äldre studenter som har arbetat med samma uppgifter som du är just nu. När lärarna inte räcker finns det alltid en DISK Workshop!

Studentliv

Studietiden ska vara rolig, det försöker vi se till främst genom våra sektioner. DISK har sex olika  sektioner som arbetar aktivt med att hålla event för DSVs studenter. För vissa event krävs det att man är medlem i DISK, och ibland till och med aktiv medlem i den specifika sektionen.

Stor header till hemsidan

Insparken är sektionen som ser till att DSVs nya studenter får ett fint välkomnande och introduceras till student- och kårlivet, och även till sina framtida vänner. På kårens studiesociala event är det lätt att träffa nya vänner inom DSVs alla program. Det kommer hjälpa dig få ut det där extra ur din studietid!

Förutom Insparken finns Näringslivssektionen (NärS). De är bryggan mellan arbetslivet och studenterna och gör det möjligt för dig som student att gå på olika seminarium och liknande. De anordnar också den årliga mässan Systemvetardagen.

Klubbmästeriet (KM) är sektionen som arrangerar våra onsdags- och fredagspubar.  De har också flera interna event varje termin för sina aktiva medlemmar, till exempel KM-sittningar.

Musikaliska & estetiska sektionen (MES) sysslar med allt möjligt kreativt. De håller i bland annat filmkvällar & utför spex (uppträdanden) på finsittningar.

Sportsektionen anordnar fysiska aktiviteter såsom klättring, fotboll och basket. De anordnar även en årlig Skiweek! Sportsektionen är generellt väldigt öppna anpassa sina aktiviteter efter vad medlemmarna vill göra.

Särimners Kultingar (SK) anordnar spelkvällar med både brädspel och TV-spel. Varje termin har även ett supermysigt LAN i Foo Bar och ett Game JAM, en tävling där man under en helg bygger ett spel.

Du kan läsa mer om våra sektioner, vad de erbjuder och hur du blir aktiv här!