Om Studentkåren DISK

 

DISK är studentkåren för dig som studerar vid DSV i Kista. Vi finns till för att förgylla alla DSV-studenters tid genom både studienyttiga aktiviteter & studiesociala aktiviteter. Vi erbjuder därför saker som studiebevakning, handledning (DISK Workshop), studentrabatter, roliga event anordnade av våra sektioner & har även ett studerandeskyddsombud.

I DSVs lokaler har vi ett café (Snack Overflow) där man kan köpa sallader, mackor, drycker och mindre snacks. Vi har också en kårexpedition där man kan köpa till exempel kompendium, pennor, och våra fina ”DISK”-nyckelband och såklart, sitt medlemskap i DISK. I anslutning till DSV har vi även vår studenpub, Foo Bar, där majoriteten av våra event äger rum.

Studentstöd

En av DISKs viktigaste ansvar är att agera mellanhand för studenterna & institutionen. Därför har vi våran studiebevakning, handledning (DISK Workshop) och studerandeskyddsombud.

Vår studiebevakning ser till att utbildningskvalitén på DSV hålls hög. De kan svara på enkla studierelaterade frågor och förmedla synpunkter och kritik till lärare och annan personal på institutionen. Studiebevakningen är alltså lite som ett fackförbund för studenterna på DSV. 

Vårt studerandeskyddsombud finns för att stötta studenter likt studiebevakningen, men för frågor som rör till exempel arbetsmiljön i DSVs lokaler, eller om man mot förmodan skulle känna sig särbehandlad av en student, lärare eller annan personal på DSV.

DISK Workshop äger rum varje torsdag, kl. 10 - 16, i vår kårlokal Foo Bar, med undantag för röda dagar. Där kan du få generell handledning inom DSVs alla kurser från äldre studenter som tampats med samma uppgifter som du gör just nu. Ibland räcker inte lärarna till, men då finns alltid DISK Workshop!

Studentliv

Studietiden ska vara rolig, det försöker vi se till främst genom våra sektioner. DISK har sex olika  sektioner som arbetar aktivt med att hålla event för DSVs studenter. För vissa event krävs det att man är medlem i DISK, och ibland till och med aktiv medlem i den specifika sektionen.

Stor header till hemsidan

Insparken är sektionen som ser till att DSVs nya studenter får ett fint välkomnande och introduceras till student- och kårlivet, och även till sina framtida vänner. På kårens studiesociala event är det lätt att träffa nya vänner inom DSVs alla program. Det kommer hjälpa dig få ut det där extra ur din studietid!

Förutom Insparken finns Näringslivssektionen (NärS). De är bryggan mellan arbetslivet och studenterna och gör det möjligt för dig som student att gå på olika seminarium och liknande. De anordnar också den årliga mässan Systemvetardagen.

Klubbmästeriet (KM) är sektionen som arrangerar våra onsdags- och fredagspubar.  De har också flera interna event varje termin för sina aktiva medlemmar, till exempel KM-sittningar.

Musikaliska & estetiska sektionen (MES) sysslar med allt möjligt kreativt. De håller i bland annat filmkvällar & utför spex (uppträdanden) på finsittningar.

Sportsektionen anordnar fysiska aktiviteter såsom klättring, fotboll och basket. De anordnar även en årlig Skiweek! Sportsektionen är generellt väldigt öppna anpassa sina aktiviteter efter vad medlemmarna vill göra.

Särimners Kultingar (SK) anordnar spelkvällar med både brädspel och TV-spel. Varje termin har även ett supermysigt LAN i Foo Bar och ett Game JAM, en tävling där man under en helg bygger ett spel.

Du kan läsa mer om våra sektioner, vad de erbjuder och hur du blir aktiv här!