Engagera dig

Det finns flera olika sätt att engagera sig inom DISK. Exempelvis kan du vara medlem i en sektion och delta på sektionens aktiviteter, du kan engagera dig genom att sitta i DISKs styrelse, och du kan jobba som studiebevakare. Att engagera sig i DISK är både roligt och en bra erfarenhet att ha på CV:t!

Exempel på uppdrag inom DISK

  • Projektledare för vår arbetsmässa Systemvetardagen (arrangerad av Näringslivssektionen)
  • Styrelseledamot
  • Sektionsmedlem
  • General för Medlemsmiddagen eller Ratatosk
  • Välkomna nya studenter till DSV genom att sitta i Staben eller vara Drivare i Insparken.

För att engagera dig i en sektion bör du kontakta respektive sektion. Ifall du önskar vara general över någon av DISKs sittningar ska du kontakta styrelsen på styrelsen@disk.su.se. Om du önskar vara styrelseledamot i DISKs styrelse ska du kontakta valberedningen på val@disk.su.se.

Aktivt medlemskap

Engagerar man sig i en av sektionerna blir man en aktiv medlem i DISK. Man blir också aktiv genom att sitta i styrelsen. Som aktiv medlem får man vissa fördelar som tack för ens engagemang, till exempel får en ytterligare 5% rabatt i både Foo Bar, kårexpeditionen och kaféet, alltså 25%.

Som aktiv medlem kommer man i kontakt med fler studenter än dem som läser samma kurser, ett fantastiskt sätt att redan nu börja knyta viktiga kontakter inför framtiden. Som aktiv medlem i DISK blir man även inbjuden till vissa särskilda evenemang. Aktiva medlemmar får access till aktivrummet där det finns en kyl, en dator och viss möjlighet till att hänga av sig eller förvara väskor. Alla sektioner erbjuder också ytterligare förmåner för specifikt sina medlemmar.

Aktiva medlemmar får även möjlighet till att vara med och representera DISK på officiella evenemang som nobelmiddagen, Valborg på Skansen och på doktorspromoveringen i stadshuset.

Alla sektioner har olika aktivkrav som du kan läsa mer om på sektionernas egna sidor eller genom att prata med aktiva medlemmar i just den sektionen som du är intresserad av. Alla sektioner hållert oftast någon form av tackfest, och Klubbmästeriet har internsittningar som bara klubbmästerister får komma på.