Sektioner

Kårens studiesociala verksamhet är uppdelat på ett antal sektioner som har specifika inriktningar. Var och en bidrar med varsin pusselbit som tillsammans gör studentlivet i Kista unikt. Våra sektioner erbjuder ett brett utbud med kvällar inriktade på allt från sport, Dungeons & Dragons, filmer och pub. Ska du studera på DSV rekommenderar vi dig att engagera dig i någon (men gärna flera) av våra sektioner.

       

Insparken

Ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande. Detta gör vi genom att i början av terminen arrangera aktiviteter, tävlingar, fester och annat kul för DSVs nya studenter.

Läs mer här!

    

Näringslivssektionen (NärS)

Fungerar som bryggan mellan studenter och näringslivet. Vi jobbar för att knyta till oss spännande företag som är intresserade av att träffa studenter på DSV, och även att hjälpa studenter med viktiga kontakter inför det kommande arbetslivet.

Läs mer här!

 

     

Särimners Kultingar (SK)

Vi anordnar alla event som det går att sätta ordet ”kväll” efter. Vi anordnar även ett LAN och Game JAM varje termin samt håller i större event som D&D, MTG-drafts och turneringar. SK finns för att DISKs medlemmar ska få det så roligt som möjligt under sin studietid.

Läs mer här!

    

DISK Klubbmästeri (KM)

KMs medlemmar gillar att anordna event och att sammanföra DISKs studenter i en lättsam miljö. Kom till Foo Bar på en onsdag eller sista fredagen i månaden om du vill umgås med kompisarna och äta samt dricka för studentvänliga priser.

Läs mer här!

    

Musikaliska & Estetiska Sektionen (MES)

Ägnar sig åt estetiska saker. Vi håller event med många olika sorters kreativt fokus, samt spexar och underhåller på ett flertal av DISKs fantastiska fester.

Läs mer här!

    

Sportsektionen

Verkar för att studenter, främst inom DISK, ska få möjligheter att delta i olika roliga aktiviteter. Varje vecka spelar vi både fotboll och badminton, men klättring, bowling och en årlig skidresa till Åre tillhör även sektionens aktiviteter.

Läs mer här!

Fördelar med aktivt medlemskap

Engagerar man sig i en av sektionerna blir man en aktiv medlem i DISK. Som aktiv medlem får man vissa fördelar som tack för ens engagemang. En får ytterligare 5% rabatt i både Foo Bar och kaféet, alltså 25%. Som aktiv medlem kommer man i kontakt med fler studenter än dem som läser samma kurser, ett fantastiskt sätt att redan nu börja knyta viktiga kontakter inför framtiden. Som aktiv medlem i DISK blir man även inbjuden till vissa särskilda evenemang. Aktiva medlemmar får access till aktivrummet där det finns en kyl, en dator och viss möjlighet till att hänga av sig eller förvara väskor. Alla sektioner erbjuder också ytterligare förmåner för specifikt sina medlemmar. Läs mer på deras sektionsidor eller fråga dem via deras kontaktkanaler!

Aktiva medlemmar får även möjlighet till att vara med och representera DISK på officiella evenemang som nobelmiddagen, Valborg på skansen och på doktorspromoveringen i stadshuset.