Sektioner

Kårens studiesociala verksamhet är uppdelat på ett antal sektioner som har specifika inriktningar. Var och en bidrar med varsin pusselbit som tillsammans gör studentlivet i Kista unikt. Våra sektioner erbjuder ett brett utbud med kvällar inriktade på allt från sport, Dungeons & Dragons, filmer och pub. Ska du studera på DSV rekommenderar vi dig att engagera dig i någon (men gärna flera) av våra sektioner.

Insparken

Insparken ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande till studentlivet.

Detta gör vi genom att i början av terminen arrangera aktiviteter, tävlingar, fester och annat kul för DSVs nya studenter. Insparken är en fantastisk chans att lära känna dina kurskamrater!

Sportsektionen

        

Sporten verkar för att studenter, främst inom DISK, ska få möjligheter att delta i olika roliga aktiviteter.

Varje vecka kör vi både klättring och badminton, men fotboll, bowling, pingis och en årlig skidresa till Åre tillhör även sektionens aktiviteter.

Särimners Kultingar

SK anordnar massor av olika spelrelaterade event. Varje tisdag sker någon form av spelkväll i Foo Bar och varannan måndag anordnar undersektionen Krigsvinen någon form av table-top RPG.

SK anordnar även ett LAN och Game JAM varje termin, och håller i större event som D&D, MTG-drafts och turneringar. SK finns för att DISKs medlemmar ska få det så roligt som möjligt under sin studietid.

Musikaliska & estetiska Sektionen

MES håller i en stor variation av kreativa event. De äger rum på måndagar ojämna veckor i Foo Bar, med aktiviteter som film-, pyssel- och sykvällar.

MES spexar och underhåller även på ett flertal av DISKs fantastiska fester, och har i samarbete med KM karaokepubar.

DISK klubbmästeri

KMs medlemmar gillar att anordna event för att sammanföra DISKs studenter i en lättsam miljö. KM är också de som ansvarar för DISKs studentpub, Foo Bar.

Kom till Foo Bar på en onsdag eller sista fredagen i månaden om du vill umgås med kompisarna och äta samt dricka för studentvänliga priser.

Näringslivssektionen (NärS)

        

NärS fungerar som bryggan mellan studenter och näringslivet. Vi jobbar för att samarbeta med spännande företag som är intresserade av att träffa studenter på DSV.

Vi jobbar även för att hjälpa studenter med viktiga kontakter inför  arbetslivet, och det är vi som anordnar den årliga arbetarmässan Systemvetardagen.