Sektioner

Kårens studiesociala verksamhet är uppdelat på ett antal sektioner som har specifika inriktningar. Var och en bidrar med varsin pusselbit som tillsammans gör studentlivet i Kista unikt. Våra sektioner erbjuder ett brett utbud med kvällar inriktade på allt från sport, Dungeons & Dragons, filmer och pub. Ska du studera på DSV rekommenderar vi dig att engagera dig i någon (men gärna flera) av våra sektioner.

Insparken

         

Insparken ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande.
Detta gör vi genom att i början av terminen arrangera aktiviteter, tävlingar, fester och annat kul för DSVs nya studenter. Insparken är en fantastisk chans att lära känna dina kurskamrater!

 

Musikaliska & Estetiska sektionen

      

MES håller i en stor variation av kreativa
event. De äger rum på måndagar jämna veckor i Foo Bar, med aktiviteter som film-, pyssel- och sykvällar. MES spexar och underhåller även på ett flertal av DISKs fantastiska fester, och har i samarbete med KM karaokepubar.

Särimners Kultingar 

         

SK anordnar massor av olika spelrelaterade event. Varje tisdag sker någon form av spelkväll i Foo Bar och varannan måndag anordnar undersektionen Krigsvinen någon form av table-top RPG. SK anordnar även ett LAN och Game JAM varje termin, och håller i större event som D&D, MTG-drafts och turneringar. SK finns för att DISKs medlemmar ska få det så roligt som möjligt under sin studietid.

Sportsektionen

     

Sporten verkar för att studenter, främst
inom DISK, ska få möjligheter att delta i olika roliga aktiviteter. Varje vecka kör vi både klättring och badminton, men fotboll, bowling, pingis
och en årlig skidresa till Åre tillhör även sektionens aktiviteter.

 DISK Klubbmästeri

      

 KMs medlemmar gillar att anordna event och att
sammanföra DISKs studenter i en lättsam miljö. Kom till Foo Bar på en onsdag eller sista fredagen i månaden om du vill umgås med kompisarna och äta samt dricka för studentvänliga priser.

Näringslivssektionen

      

NärS fungerar som bryggan mellan studenter och
näringslivet. Vi jobbar för att samarbeta med spännande företag som är intresserade av att träffa studenter på DSV. Vi jobbar även för at
t hjälpa studenter med viktiga kontakter inför  arbetslivet.