Ny student

Det är inte lätt att komma ihåg all ny information som man blir överröst med som ny student, så nedan har vi samlat lite tips och information till nya studenter på DSV. Om det finns någonting du undrar över men inte hittar svaret på här eller någon annanstans på hemsidan, kan du kontakta oss via vår Facebooksida.

Insparken

Insparken är en sektion i DISK, som ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande. I två veckor i början av höstterminen arrangerar Insparken aktiviteter, tävlingar, fester och annat kul för DSVs nya studenter.

Insparken är en fantastiskt chans till att lära känna både nya och gamla studenter, samtidigt som du kan bekanta dig med kårens aktiviteter!

För att hålla koll på Insparken under din tid som ny student kan du följa deras egna sociala medier. Håll även utkik efter våra mailutskick inför terminen!

Informationskanaler

DISK gör mer än bara håller i Insparken, därför har vi såklart våra egna informationskanaler där mer översiktlig information som är relevant för samtliga studenter publiceras.

Facebookgrupper

Det finns en facebookgrupp för varje kandidatprogram på DSV och en stor för alla DSVs studenter (Studenter på DSV). Dessa grupper är bra för att köpa/sälja kurslitteratur, hitta folk som kan ställa upp på en undersökning eller dela med sig av någon typ av studentnytta. Du hittar vardera grupp genom att söka på programnamnet följt av “på DSV”,  till exempel ”Interaktionsdesign på DSV”. Grupperna går också att hitta under grupper på vår Facebook-sida.

DISKs Sociala medier

För att inte missa allt roligt som vi håller på med inom DISK så kan du följa oss på våra sociala medier.  Är du intresserad av vad en specifik sektion i DISK gör, så kan du hitta deras egna sociala medier under sidan sektioner.

DISK har också en Discord-server som används som vårt allmäna medlemsforum, men alla, medlemmar eller ej, är välkomna att hoppa in! I Discord har vi kanaler för att ställa allmäna frågor, spela, posta memes och bara chatta. Nu under restriktionerna sker de flesta av våra distansevent via denna discord-server.

Fysiska informationskanaler

Vi har också fyra anslagstavlor på DSV. Här sätter DISK upp blandannat det vi kallar Skitviktigt, en affisch som innehåller alla event på en tvåveckorsperiod. Denna kan du spana in om du är intresserad av vad kåren har för event men inte riktgit vet vart annars du ska börja utforska!

På tre av dessa tavlor finns det också utrymme för studenter att sätta upp egna affischer om exempelvis begagnad kurslitteratur till försäljning, information om ett kommande event eller liknande.

Studentkortet

Som medlem i DISK får du ett digitalt studentID via Studentkortet. Detta ger dig tillgång till massor av olika studenterbjudanden, bland annat SLs rabatt (som du dock kräver en studietakt på 75%, dvs 22,5 hp).

När du behöver bekräfta ditt medlemskap, exempelvis i kaféet för att få din medlemsrabatt, visar du upp ditt kort genom Studentkortets app. Du kan också beställa hem ett fysiskt kort om du hellre vill det. Mer info om Studentkortet och alla rabatter hittar du på deras hemsida.

När du blivit medlem i DISK, kan du behöva klicka på den lilla updatera-knappen i övre vänstra hörnet för att visa ditt aktuella kort.

OBS. Det kan ta upp till 48 timmar innan ditt medlemskap registreras. När du förnyar ditt medlemskap visas det gamla kortet fram tills det gått ut, därefter visas det nya kortet.

DSVs lokaler

Passerkort

På DSV krävs det passerkort för att komma in på institutionen. All hantering med passerkort sker via DSV, förutom om du tappat bort ett kort och behöver ett nytt. Då betalar du avgiften för ett nytt kort i kårexpeditionen, för att sedan hämta kortet vid passerkortsutlämningen. Mer information om passerkorten finns här.

Föreläsningar

De flesta av DSVs föreläsningssalar hittar du på plan 2, precis som grupprum och programmens olika labbsalar. Undantaget är Aula Nod, som du hittar i Shared Space på entréplan och L30 som befinner sig på plan 1 tillsammans med studentexpeditionen.

För att nå plan 1 tar du trappan upp från huvudentrén och stannar på “balkongen”, du ska alltså inte fortsätta upp till resten av institutionen.

På DSV har vi lyxen att de flesta föreläsningarna spelas in och går sedan att se via plattformen play2. Detta är dock ingen garanti, då det ibland kan vara så att tekniken krånglar eller liknande. Föreläsningsbilderna ska dock alltid finnas tillgängliga på kursens iLearn-sida.

Hitta till DSV

DSV ligger i Kista NOD och går att ta sig till på ett flertal sätt via kollektivtrafik. Det finns även parkeringsplatser både i Kista Galleria och utanför institutionen längs med Kista alléväg för de som kör bil.

Vid huvudentrén (Borgarfjordsgatan 12)  har du en trappa som leder upp till plan 1 och 2. Går du förbi trappan hittar du ingången till Aula NOD.

Tunnelbana

Ta blå linje 11 till Kista och gå ut via norra utgången (samma håll som tågets riktning från T-centralen). Ta till höger efter trapporna och passera rakt igenom Kista Galleria. Efter gallerian fortsätter du rakt fram över gångbron och svänger sedan vänster innan nästs gångbro, vid engelska skolan. Efter engelska skolan kommer ytterligare en gångbro, går du över den så hittar du Kista NODs huvudentré till höger.

Pendeltåg

Ta rosa linje 40, 41 eller 42 till Helenelund. Efter utgången går du till höger och följer gångvägen under bron och sedan rakt fram på Arne beurlings torg. Ta sedan Kistagången i ca 900 m, sväng sedan höger när du passerar Tastory. Följ vägen tills du kommer fram till Borgarfjordsgatan och ser Kista NOD framför dig. Om du svänger in vänster på Borgarfjorsgatan kan du välja att antingen svänga in höger och ta Entré A eller C alternativt fortsätta rakt fram längs med Kista NOD tills du nått huvudentrén.

Karta över institutionen