Medlemskap

DISK är studentkåren för alla studenter på DSV i Kista. DISK styrs av studenter som ideellt jobbar för att alla studenter på DSV ska ha en så bra studietid som möjligt! Självklart får du som medlem oilka förmåner, till exempel rabatter (både inom DISK och i form av Studentkortet), möjligheten att stå i SSSBs bostadskö och att delta på flera roliga event som DISK anordnar. Medlemskapet kostar 160 kr/termin eller 300 kr/läsår.

Genom att bli medlem i DISK bidrar du till att vi kan fortsätta försäkra att utbildningen på DSV håller en bra kvalité, att vi kan anordna roliga evenemang som skapar en minnesvärd studietid för dig och att vi ska kunna skapa tillfällen där du kan träffa företag för att du enkelt ska kunna få arbete efter din examen.

Vad gör DISK för dig?

 • Kvalitetssäkrar din utbildning så att du kan vara trygg i att du får den kompetens som förväntas på arbetsmarknaden.
 • Erbjuder studentstöd i form av studiebevakning & studerandeskyddsombud.
 • Erbjuder i samarbete med DSV generell handledning inom samtliga kurser, mer känt som DISK Workshop, på torsdagar i Foo Bar.
 • Välkomnar dig till institutionen på bästa möjliga sätt genom Insparken på höstterminen.
 • Erbjuder ett flertal olika studiesociala aktiviteter som sittningar, sportevent, studentpub, spelkvällar, LAN och liknande.
 • Arrangerar årligen Systemvetardagen, en stor arbetsmarknadsdag där DSVs studenter har möjlighet att träffa framtida arbetsgivare.

Som medlem får du:

 • Studentkortet med tillhörande rabatter. För att se alla rabatter besök studentkortets hemsida.
 • Medlemspriser i DISKs kafé, i kårexpeditionen och i vår kårlokal Foo Bar.
 • Möjlighet att stå i SSSBs bostadskö för dig som är i behov av en studentlägenhet.
 • Möjlighet till aktivt medlemskap i DISKs olika sektioner för ett ännu rikare studentliv.
 • Vara med och tycka till om vad kåren ska göra, antingen genom att engagera dig eller genom att komma på DISKs årsmöte och ekonomiska årsmöte.
 • Lära känna många fantastiska människor som, precis som du, också är på väg mot ett arbetsliv inom IT.

Bra för dina studier

DISKs främsta funktion är att se till att kvalitén DSVs utbildningar håller måttet. Ifall du har blivit orättvist betygsatt eller om du tycker att din utbildning inte håller måttet så hjälper vi dig genom studiebevakningen. Du kan kontakta studiebevakningen på iLearn, Facebook eller studiebevakning@disk.su.se

Som medlem bidrar du till ökat medlemsantal, med fler medlemmar får vi mer inflytande när vi ska möta representanter för universitet och näringsliv.

DISK arbetar för att studenterna på DSV ska ha en så bra studiemiljö som möjligt, därför har vi ett studerandeskyddsombud som jobbar med endast dessa frågor. Ifall du behöver komma i kontakt med vårt studerandeskyddsombud kan du göra det på studskyddsombud@disk.su.se

Bra för dig

Varje vecka under höst- och vårterminen arrangeras det massor med roliga evenemang av både DISK och våra sektioner. Ta chansen och engagera dig i någon av våra sektioner för en fantastisk studietid på DSV!

Du får också möjligheten att mingla med företag genom event, föreläsningar och under vår arbetsmarknadsdag Systemvetardagen.

DISK är anslutna till både SSCO och SFS, så genom att vara medlem i DISK ger du tyngd till dessa organisationer som jobbar på en politisk nivå med att förbättra studenters situation (ex. studiebidrag, bostadssituationen i Stockholm och liknande).

Som medlem i DISK får du rätt till att registrera dig i SSSBs (Stiftelsen Stockholms Studentbostäder) bostadskö. SSSB genomför boprövningar där de kontrollerar att deras boende studerar och har ett giltigt medlemskap i en ansluten kår. För att verifieringen ska fungera är det viktigt att du som student anger samma mailadress hos oss på kåren som hos SSSB. Det är alltid studenternas egna ansvar att logga in på SSSB och att rätt personuppgifter anges.

Bra för din plånbok

Studentkortet – Alla medlemmar i DISK får Studentkortet som fungerar som en legitimation när du vill köpa SL-kort med studentrabatt (kräver dock att du läser minst 22,5 hp per termin) eller nyttja andra rabatter som Studentkortet ger. Som standard får du ett digitalt kort via deras app, men det går också att beställa ett fysiskt kort. 

Som medlem i DISK får du också medlemspriser både i vår Kaféteria, kårexpeditionen och Foo Bar. Är du en aktiv medlem får du ännu bättre priser, som tack för ditt engagemang i kåren. Du kan läsa mer om de generella aktivförmånerna här. Specifika aktivförmåner från våra sektioner kan du läsa mer om genom att klicka dig in på den sektionen du är intresserad av. Efter bara 62 st kaffe har man sparat ihop hela terminsavgiften som vanlig medlem!