Medlemskap

DISK är studentkåren för alla studenter på DSV i Kista. DISK styrs av studenter som ideellt jobbar för att alla studenter på DSV ska ha en så bra studietid som möjligt! Självklart får du som medlem olika förmåner, till exempel rabatter (både inom DISK och i form av Studentkortet), möjligheten att stå i SSSBs bostadskö och att delta på roliga event som DISK anordnar. Medlemskapet kostar 160 kr/termin eller 300 kr/läsår.

Genom att bli medlem i DISK bidrar du till att vi kan fortsätta försäkra att utbildningen på DSV håller en bra kvalité, att vi kan anordna roliga evenemang som skapar en minnesvärd studietid för dig och att vi kan erbjuda tillfällen för studenterna att träffa företag för att enkelt kunna få arbete efter examen.

Har du frågor om ditt medlemskap? Skicka ett mail till kx@disk.su.se så hjälper våran kåradministratör dig. Skriv med ditt personnummer i mailet så kan vi hjälpa dig snabbare.

Vad gör DISK för dig?

 • Kvalitetssäkrar din utbildning så att du får den kompetens som förväntas på arbetsmarknaden.
 • Erbjuder studentstöd i form av studiebevakning & studerandeskyddsombud.
 • Erbjuder i samarbete med DSV  handledning för samtliga kurser i form av DISK Workshop, på torsdagar i Foo Bar.
 • Välkomnar dig till institutionen på bästa möjliga sätt genom Insparken på höstterminen.
 • Erbjuder ett flertal olika studiesociala aktiviteter som sittningar, sportevent, studentpub, spelkvällar, LAN och liknande.
 • Arrangerar årligen Systemvetardagen, en stor arbetsmässa där DSV:s studenter kan träffa framtida arbetsgivare.

Som medlem får du:

 • Studentkortet med massa rabatter. För att se alla rabatter besök studentkortets hemsida.
 • Medlemspriser i DISKs kafé, kårexpeditionen och i vår kårlokal Foo Bar
 • Möjlighet att stå i SSSBs bostadskö för dig som är i behov av en studentlägenhet
 • Möjlighet till aktivt medlemskap i DISKs olika sektioner för ett ännu rikare studentliv.
 • Vara med och tycka till om vad kåren ska göra, genom att engagera dig eller genom att komma på DISKs årsmöten
 • Lära känna många fantastiska människor som, precis som du, också är på väg mot ett arbetsliv inom IT

Bra för dina studier

DISKs främsta funktion är att se till att kvalitén på DSVs utbildningar håller måttet. Ifall du har blivit orättvist betygsatt eller om du tycker att din utbildning inte håller den kvalitet du förväntar dig, så hjälper vi dig genom studiebevakningen. Du kan också maila om du är intresserad av att jobba som studiebevakare för DISK!

DISK erbjuder också DISK Workshop, generell handledning för alla studenter som sitter fast på en klurig uppgift.

Som medlem bidrar du också till ett ökat medlemsantal. Med ett högre medlemsantal får vi större inflytande när vi ska möta representanter för universitet och näringsliv, vilket gynnar alla studenter på DSV.

DISK arbetar aktivt för att alla studenter på DSV ska ha en så bra studiemiljö som möjligt. Därför har vi ett studerandeskyddsombud som jobbar med enbart med dessa frågor.  Du kan läsa mer om vad vårt studerandeskyddsombud  kan hjälpa dig med och hur du kontaktar denne här.

Bra för dig

Varje vecka under höst- och vårterminen arrangeras det massa roliga evenemang av både DISK och våra sektioner. Ta chansen och engagera dig i någon av våra sektioner för en fantastisk studietid på DSV!

Du får också möjligheten att mingla med företag genom event, föreläsningar och under vår arbetsmässa Systemvetardagen. Blir du aktiv i Näringslivssektionen får du också vara med och arrangera Systemvetardagen, ett grymt tillskott på CV:t.

DISK är anslutna till både SSCO och SFS,  genom att vara medlem i DISK ger du tyngd till dessa organisationer. SSCO och SFS jobbar på en politisk nivå med att förbättra studenters situation (ex. studiebidrag, bostadssituationen i Stockholm och liknande).

Det är tack vare vårt medlemskap i SSCO som du får stå i SSSBs bostadskö! SSSB genomför boprövningar där de kontrollerar att deras boende studerar och har ett giltigt medlemskap i en ansluten kår. För att verifieringen ska fungera är det viktigt att du som student anger samma mailadress hos oss på kåren som hos SSSB och att du är registrerad på kurser på DSV. Det är alltid studenternas egna ansvar att logga in på SSSB och se till att rätt personuppgifter anges.

Bra för din plånbok

Alla medlemmar i DISK får tillgång till Studentkortet som fungerar som en legitimation när du vill köpa SL-kort med studentrabatt. SL-rabatten kräver dock att du har en studietakt på minst 75% (22,5hp per termin). Du kan också nyttja andra rabatter som finns på studentkortets hemsida. Som standard får du ett digitalt kort via deras app, men det går att beställa ett fysiskt kort.

Som medlem i DISK får du medlemspriser både i vårt kafé Snack Overflow, kårexpeditionen och Foo Bar under alla event och inte bara pubarna. Medlemrabatten är 20% på alla köp. Du kan bevisa ditt medlemskap i kafét med hjälp av Studentkortet, som ska ha DISKs logga på sig.

Är du aktiv medlem får du ännu bättre priser (mer exakt 25% rabatt) som tack för ditt engagemang. Du kan läsa mer om de generella aktivförmånerna här. Specifika aktivförmåner från våra sektioner kan du läsa mer om genom att klicka dig in på den sektionen du är intresserad av. Efter bara 62 st kaffe har man sparat ihop hela terminsavgiften som vanlig medlem!