Särimners Kultingar (SK)

Särimners Kultingar(SK) är DISKs sektion för spel och allmänna nörderier, varje tisdag och varannan måndag tar vi över Foo Bar för att ha kul och trevliga spelkvällar.

Vad gör vi?

SK håller varje tisdag någon form av spel eller nördkväll i Foo Bar, där vi spelar allt från brädspel och rollspel till TV/Dator och VR spel, både modernt och retro. Målet är att man ska ha det trevligt och kanske lära känna varandra och kanske upptäcka något nytt spel som man inte visste att man tyckte om.  SK är öppet för alla intresse nivåer, vi är väldigt öppna för nya spelare.

     

 

LAN

Varje termin håller SK ett LAN i Foo Bar där vi sitter tillsammans med varandra och våra datorer och spelar under en hel helg.  Det är öppet för alla intressenivåer och även om man inte har en super biffigt gaming dator kan det även vara kul då vi kommer sätta upp de spel vi har i Foo Bar under helgen.

GAMEJAM

Tillsammans med DSVs spelprogram håller vi en gång per termin ett gemensamt GAMEJAM där man har en helg på sig att ensam eller i grupp göra ett litet spel.  Det är öppet för studenter på alla program och kunskaps nivåer, man ska inte känna att man inte kan vara med bara för att man inte är bra på att programmera, med moderna verktyg kan det går bra ändå.

 

Krigssvinen

Krigsvinen är SKs undersektion för krigs och figurspel, som t.ex. Warhammer 40k & Necromunda. Varannan måndag tar de över Foo Bar och krigar lite med varandra. Trots temat är de väldigt väldigt trevliga och öppna för nybörjar, det finns oftas möjlighet att låna arméer för att spela.

Rollspel

Några gånger varje termin så låtsas vi vara någonting annat än studenter, kanske så utforskar vi ruiner i D&D, överlever postapocalypsen i Mutant eller är luftens hjältar i Flying Circus. Om det låter intressant så är det bara att dyka upp, vi lär gärna ut det som krävs för att vara med.

 

Engagera dig i SK

Att bli aktiv inom SK är enkelt, antingen så hjälper man till att hålla i två av våra kvällar, ställer fram spel och bord samt städar upp efteråt, eller så hjälper man till att hålla i LANet. Vips, så är man aktiv!

Infomöte HT 2020

Är du intresserad av att höra mer om vår verksamhet och kanske till och med ställa lite frågor till sektionen? I så fall är du varmt välkommen till vårt infomöte där vi presenterar vår sektion mer ingående.
15/9 kl 16:00 i Foo Bar

Om ni inte kan vänta, går det alltid att nå oss på våran Discord, Facebook eller på maila oss på SK@disk.su.se