Särimners Kultingar (SK)

Särimners Kultingar är DISKs sektion för spel i alla former och allmänna nörderier. Varje tisdag och varannan måndag tar vi över kårlokalen, Foo Bar, för att arrangera roliga och trevliga spelkvällar.

                               

                       

Vad gör vi?

SK arrangerar varje tisdag någon form av spel eller nördkväll i Foo Bar, där vi spelar allt från brädspel och rollspel till TV/Dator spel, både modernt och retro. Målet är att man ska ha det trevligt och lära känna varandra samtidigt som man upptäcker ett nytt spel man inte visste att man tyckte om, eller helt enkelt spelar en gammal klassiker. SK är öppet för alla oavsett tidigare kunskap och intressenivå.

LAN

Vi i SK arrangerar ett LAN i Foo Bar varje termin där vi sitter tillsammans med varandra och våra datorer och spelar under en helg.

Det är öppet för alla intressenivåer och även om man inte har en gamingdator kan det även vara kul då vi kommer sätta upp de spel vi har i Foo Bar under helgen. Det brukar alltså finnas minst en konsol på plats man kan spela på, och man är såklart välkommen att ta med sig vad man kan tänkas vilja spela på, vare sig det är en monsterdator, Nintendo Switch eller ett gammalt Gameboy Color.

GameJAM

SK arrangerar också varje termin ett GameJAM i samarbete med spelprogrammet på DSV. Ett GameJAM är väl inte helt annorlunda från ett LAN, förutom att istället för att spela spel, så bygger man dem. Man behöver inte kunna allt från början, utan man kan fixa ihop ett team där alla är bra på något.

Vi brukar då sitta i spellabbet som har väl anpassade datorer för just spelutveckling, så du behöver inte ta med dig din egen dator.  Självklart sätter man ambitionsnivån själv, ett GameJAM är ju trots allt menat att vara kul!

Krigssvinen

Krigsvinen är SKs undersektion för krigs- och figurspel, till exmpel Warhammer 40k & Necromunda. Varannan måndag tar de över Foo Bar och krigar lite med varandra.

Trots temat är de väldigt väldigt trevliga och öppna för nybörjare, och det finns oftast möjlighet att låna arméer för att spela om man inte hunnit gräva in sig så djupt själv eller bara vill pröva på.

Rollspel

Några gånger varje termin så låtsas vi vara någonting annat än studenter, kanske så utforskar vi ruiner i D&D, överlever postapokalypsen i Mutant eller är luftens hjältar i Flying Circus. Om det låter intressant så är det bara att dyka upp, vi lär gärna ut det som krävs för att vara med.

Engagera dig i SK

 

Att bli aktiv inom SK är ganska enkel!

En kan antingen hjälpa till att hålla i två av våra eventkvällar, vilket innebär att man är med och ställer fram spel och bord, hjälper till med försäljning och servering av alkoholfri dryck och tilltugg, och till sist städar upp efteråt.

Det andra alternativet är att hjälpa till att hålla i LAN:et för den aktuella terminen. Det är till och med enklare än det kanske låter. Vips, så är man aktiv!