Näringslivssektionen (NärS)

Näringslivssektionen (NärS) fungerar som en brygga mellan studenter och näringslivet. Vi vill hjälpa studenter att skapa viktiga kontakter, och jobbar för att knyta till oss intressanta företag inom IT-branschen.

Vad gör vi?

NärS arrangerar projektet Systemvetardagen, en arbetsmässa för IT-studenter som hålls i februari varje år på NOD-husets bottenvåning. Där får studenter chansen att träffa sina potentiella framtida arbetsgivare. På mässan kan man inte bara hitta framtida arbete, utan även praktikplatser och företag att skriva sin C-uppsats. Alla studenter på DSV, oavsett årskurs, kan dra nytta av mässan!

   

Genom att delta i projektet lär du känna många nya människor, får en värdefull erfarenhet på ditt CV och en stor möjlighet att skapa nätverk inför framtiden. Du blir också aktiv medlem i NärS och får din aktivstatus. Statusen ger dig förmåner som exempelvis förtur till våra event och rabatter i Foo bar och cafét.

 

”Att jobba med Systemvetardagen har varit en otroligt rolig & värdefull erfarenhet som jag kommer bära med mig länge”
- Anna Andersson, Projektledare för Systemvetardagen 2020

Systemvetardagen

Projektledningen för Systemvetardagen består av två projektledare och 7 projektgrupper. Nedan kan du läsa mer om grupperna och vad de gör:
Info-design: Designar och utvecklar Systemvetardagens katalog i Adobe inDesign.
IT: Administrerar och utvecklar Systemvetardagens hemsida i WordPress, samt studentplattformen Student Node. Nytt för i år är att gruppen även kommer att ta fram en mobilapplikation för mässan.
Kommunikation: Gruppen är länken mellan företagen och mässan, och ansvarar för att rekrytera företag, sköta all företagskontakt och samla in information till katalogen och Student Node.
Logistik: Planerar och ansvarar för mässans logistik. Det kan gälla allt från beställningar av material till brandsäkerhet i lokalen och planering av schema för mässdagen.
Event: Gruppens största fokus är att arrangera Systemvetardagens efterfest, där studenter och företag får mötas och nätverka i en mer avslappnad mingelmiljö.
Externa event: Arrangerar event löpande under året, både inför och efter Systemvetardagen. Det kan vara entréträffar, lunchseminarier, företagsbesök och mingelpubar.
Marknadsföring: Gruppens främsta uppgift är att öka intresse och vetskap kring mässan genom att rikta kommunikation mot studenter och företag. De kanaler som används är främst sociala medier men även affischer, presentationer, produkter och event.
Nyfiken på Systemvetardagen? Vi söker personer som vill ingå i teamen, skicka in din intresseanmälan till oss på nars@disk.su.se redan nu! Du kan också läsa mer om mässan på vår hemsida.

Infomöte 2020

NärS arrangerar även andra typer av event; allt från företagsträffar på DSV, spännande lunchföreläsningar och CV-kurser till nätverkskvällar på plats hos företagen.
Vill du veta mer om vad vi gör och hur man blir medlem? Eller få mer information om Systemvetardagen och träffa projektledarna? Då är du varmt välkommen till vårt infomöte den 17/9 kl 17:00 i Lilla Hörsalen.

Vill du komma i kontakt med oss kan du alltid rycka tag i oss på Campus, eller kontakta oss på Facebook, LinkedIn, Instagram eller via mail på nars@disk.su.se!