Näringslivssektionen (NärS)

Näringslivssektionen (NärS) fungerar som en brygga mellan studenter och näringslivet. Vi vill hjälpa studenter att skapa viktiga kontakter, och jobbar för att knyta till oss intressanta företag inom IT-branschen.

                     

Vad gör vi?

NärS arrangerar projektet Systemvetardagen, en arbetsmässa för IT-studenter som hålls i februari varje år på NOD-husets bottenvåning. Där får studenter chansen att träffa sina potentiella framtida arbetsgivare. På mässan kan man inte bara hitta framtida arbete, utan även praktikplatser och företag att skriva sin C-uppsats. Alla studenter på DSV, oavsett årskurs, kan dra nytta av mässan!

Genom att delta i projektet lär du känna många nya människor, får en värdefull erfarenhet på ditt CV och en stor möjlighet att skapa nätverk inför framtiden. Du blir också aktiv medlem i NärS och får din aktivstatus. Statusen ger dig förmåner som exempelvis förtur till våra event och rabatter i Foo bar och kafét.  

Systemvetardagen (SVD)

Projektledningen för SVD består av två projektledare och 7 projektgrupper. Nedan kan du läsa mer om grupperna och vad de gör:

”Att jobba med Systemvetardagen har varit en otroligt rolig & värdefull erfarenhet som jag kommer bära med mig länge”

Anna Andersson, Projektledare för SVD 2020

Info-design

Info-design är den grupp som designar och utvecklar Systemvetardagens katalog i Adobe inDesign. I denna katalog presenteras alla företag, vad de erbjuder och från vilka studenter de främst söker studenter från.

Event

Största fokus är att arrangera Systemvetardagens efterfest, där studenter och företag får mötas och nätverka i en mer avslappnad mingelmiljö.

Externa event

Arrangerar event löpande under året, både inför och efter Systemvetardagen. Exempelvis entréträffar, lunchseminarier, företagsbesök och mingelpubar.

Logistik

Planerar och ansvarar för mässans logistik. Det kan gälla allt från beställningar av material till brandsäkerhet i lokalen och planering av schema för mässdagen.

IT

Administrerar och utvecklar Systemvetardagens hemsida i WordPress, samt studentplattformen Student Node. Nytt för i år är att gruppen även kommer att ta fram en mobilapplikation för mässan.

Kommunikation

Gruppen är länken mellan företagen och mässan, och ansvarar för att rekrytera företag, sköta all företagskontakt och samla in information till katalogen och Student Node.

Marknadsföring

Ökar intresse kring mässan genom riktad kommunikation mot studenter och företag. Kanalerna som används är bl.a sociala medier, affischer, presentationer, produkter och event.

Nyfiken på Systemvetardagen? Vi söker personer som vill ingå i teamen, skicka in din intresseanmälan till oss på nars@disk.su.se redan nu! Du kan också läsa mer om mässan på vår hemsida