Musikaliska & Estetiska Sektionen (MES)

MES är sektionen i Studentkåren DISK som arrangerar musikaliska och estetiska events. Varannan måndag är det olika typer av event i kårlokalen Foo Bar - musikkvällar, sykvällar, filmkvällar och dylikt.

Vad gör vi?

Musikaliska & Estetiska sektionen (MES) jobbar för att hålla i kreativa event som uppskattas av DISKs medlemmar, och vi brukar även arrangera event baserat på förslag och intresse från våra medlemmar. Det bästa med MES är att det finns något för alla, och våra event är öppna för alla. Det finns inga krav på att man måste vara musikalisk eller estetisk för att gå med! Vill man testa på något nytt eller bara lära känna folk är man varmt välkommen.

    

 

Spex

MES är även den sektionen som brukar ansvara för och utföra spex på DISKs sittningar, exempelvis VKM och Ratatosk. Det innebär att MES-styrelsen, medlemmar och andra studenter som är intresserade, sätter sig ned för att skriva spex och sedan framföra dem. Spexen brukar vara en blandning av uppträdande på scen i form av teater och/eller musik, eller inspelade spex som visas på storskärm. Det positiva med att planera spexen är att alla kan hjälpa till, även om man inte vill framträda. Exempelvis kan man hjälpa till med postproduktion för filmspexen eller hjälpa till att spela in materialet!

Utöver våra egna event och spex försöker vi även samarbeta med andra sektioner för fler intressanta event. Ett av våra mest populära samarbeten är Karaoke-puben med Klubbmästeriet, som brukar hållas två gånger per termin.

Infomöte 2020

Är du intresserad av att höra mer om vår verksamhet och kanske till och med ställa lite frågor till sektionen? I så fall är du varmt välkommen till vårt intromöte där vi presenterar vår sektion mer ingående.
14/9 kl. 16:00 i Foo Bar

För att komma i kontakt med oss utöver informationsmötena kan du alltid skriva till oss på Facebook, Instagram eller skicka ett mail till mes@disk.su.se