Musikaliska & Estetiska sektionen (MES)

MES är sektionen i Studentkåren DISK som arrangerar musikaliska och estetiska evenemang. Varannan måndag är det olika typer av event i kårlokalen Foo Bar – bokklubb, musikkvällar, sykvällar, filmkvällar och dylikt. 

                     

Vad gör vi?

MES jobbar för att hålla i kreativa event som uppskattas av DISKs medlemmar, och vi brukar även arrangera event baserat på förslag och intresse från våra medlemmar. Det bästa med MES är att det finns något för alla, och vem som helst får självklart komma. Det finns inga krav på att man måste vara musikalisk eller estetisk för att gå med! Vill man testa på något nytt eller bara lära känna folk är man varmt välkommen.

Tidigare event

Förra terminen kunde vi inte ha fysiska evenemang, men det stoppade oss inte! Under våren när verksamheten var digital höll vi igång sektionen med aktiviteter som bake-along, paint-along, film- & seriequiz, sykväll och massa annat kul. Vi startade även en bokklubb och höll i den fantastiska Melodispexivalen.

Bokklubben

I bokklubben ses vi en gång i månaden och diskuterar den bok som valdes på föregående möte. Även om man inte var med på det tidigare mötet så är man självklart välkommen att diskutera annat eller umgås. Mötet avslutas alltid med en omröstning på nästa bok och vi tar gärna emot rekommendationer av alla dess slag.

Melodispexivalen

I våras arrangerade MES tillsammans med KM en digital gala vid namnet Melodispexivalen! 10 spexiga bidrag tävlade, inskickade av massor av olika personer inom DISK. Detta livestreamade vi så att alla som ville kunde ta del av festligheterna och rösta på distans. För dom som inte kunde vara med just den kvällen laddades allt även upp på Youtube, och finns kvar än idag (Kolla in här)! Det hela anpassades för att hållas digitalt, men vem vet. Kanske blir det ett fysiskt evenemang i framtiden?

Karaoke-pub

Utöver våra egna event samarbetar vi även med andra sektioner för fler intressanta event. Ett av våra mest populära samarbeten är Karaoke-puben med Klubbmästeriet som brukar hållas två gånger per termin.

Spex

MES är även den sektionen som brukar ansvara för och utföra spex på DISKs sittningar, exempelvis Välkomstmiddagen och Ratatosk. Det innebär att MESstyrelsen, medlemmar och andra studenter som är intresserade, sätter sig ned för att skriva spex och sedan framföra dem. Spexen brukar vara en blandning av uppträdande på scen i form av teater och/eller musik, eller inspelade spex som visas på storskärm. Det positiva med att planera spexen är att alla kan hjälpa till, även om man inte vill framträda. Exempelvis kan man hjälpa till med postproduktion för filmspexen eller hjälpa till att spela in materialet!

Engagera dig i MES

 

Om du är intresserad av att bli aktiv i vår sektion så behöver man antingen vara delaktig i ett större spex eller hålla i två MES-kvällar.

Vi tar jättegärna emot förslag om event du är intresserad av att hjälpta till med att anordna. Du kan alltid höra av dig till oss på våra sociala medier eller mail, om du vill bli aktiv men inte vet vad just du skulle kunna bidra med.

Att vara aktiv innebär att du får aktivpriser i caféet och Foo Bar och rösträtt på sektionsmöten. Vem som helst kan gå på våra event, så om du tycker det här låter kul eller har några andra frågor, kom förbi på vårt infomöte för att få veta mer!