DISK Klubbmästeri (DISK KM)

DISK KM är Studentkåren DISKs egna klubbmästeri. Det är vi som driver puben i Foo Bar, din lokala (och Stockholms bästa) studentpub, som du hittar i NOD-huset på studentplan (plan 2). Vill du uppleva Stockholms studentliv och samtidigt bli del av en härlig gemenskap? Då är KM-sektionen för dig!

                     

Vad gör vi?

Varje onsdag och sista fredagen i månaden kl. 15.45 öppnar KM dörrarna till Foo Bar, där man kan köpa mat och dryck till studentvänliga priser och hänga med andra studenter.

Alla är välkomna på pubarna, men om man blir aktiv medlem i KM får man också hänga med på sittningar, uttlandsphester och annat som gör studietiden minnesvärd. Det är också medlemmar i KM som du kan se strosa runt i svarta ovvar med guldiga revärer. Kanske kommer just du också bära en sådan med stolthet en dag?

En sittning är i grunden en trerättersmiddag, men inom mästerivärlden är det lite mer speciellt (och roligare) än så. Förutom att vara en trevlig middag med vänner och bekanta på DSV så bjuder sittningar alltid på sång, spex och oförglömlig underhållning.

Under Insparken anordnar vi varje år Nybörjarsittningen (obs, inte att blanda ihop med välkomstmiddagen). Den är gratis för alla nya studenter och starkt rekommenderad för alla som vill prova på hur det är att gå på sittning.

Utlandsphester är studentiosa evengemang som anordnas utanför Stockholm (d.v.s utlandet). De två största som vi årligen besöker är Sjöslaget och Absolut Gotland, men det finns hur många utlandsphester som helst man kan åka på som mästerist.

Psst! Under insparken får alla nya studenter med Insparkens gula armband medlemsförmåner i puben.

Engagera dig i KM

 

För att bli aktiv medlem i KM och få vara en del av allt det här anmäler man sig till någonting som heter trasperioden. Du börjar din KM-karriär som trasa och får då under två månader prova på livet som KMare och se om det är någonting för dig.

Under trasperioden får du jobba pub och sittning, och självklart också gå på de festligheter som anordnas under höstterminen för KMs medlemmar. Om Razor finner dig värdig i slutet av trasperioden får du då din alldeles egna ovve och titeln marskalk.

Trasperioden har ingen bindningstid, du kan hoppa av när du vill, och vem som helst (inte bara förstaårsstudenter) kan bli en trasa. Så prova på vettja – kom igen det blir kul! Lämna in en trasansökan fysiskt i Foo Bar eller digitalt på vår facebooksida. Kom på ett infomöte om du vill höra mer eller har frågor, och närvara sedan på en pubskola där ditt liv som trasa börjar på riktigt.