Valberedning

Vice Ordförande Emilia Kaufeldt

Emilia Kaufeldt, Vice Ordförande, läser Interaktionsdesign, årskurs 2

Vad innebär din post i styrelsen? Krävs några förkunskaper?

Att vara vice ordförande innebär samma arbetsuppgifter som att vara ordförande för studentkåren, skillnaden är att man främst ska stötta ordföranden i dess uppgifter. Detta innebär att ett väl fungerande samarbete mellan, i detta fall, mig och Fredrik Nyblom (ordförande) är A och O för att vi som presidiepar ska ha en väl fungerande mandatperiod. Samarbetet har även lett till att jag har haft möjlighet att driva egna projekt och engagera mig där det behövts extra hjälp. Förkunskaper är inte en nödvändighet, men det är fördelaktigt att man bokar in en heldag tillsammans med sin ordförande för att få full koll på styrdokument och organisationen i stort.

Vad gillar du mest med din post och vad har varit det bästa med att sitta i styrelsen?

Att få vara delaktig i alla beslutmässiga delar av kåren och få en större inblick i en stor organisation. Kåren är också medlem i en lokal organisation, Stockholms Studentkårers Centralorganisation, och en nationell organisation, Sveriges Förenade Studentkårer, vilka båda tar beslut angående våra medlemmar och studenter. Det har därför varit otroligt lärorikt att få vara med på deras årsmöten och dylikt och påverka på en högre politisk nivå.

Vilka utmaningar har du haft hittills och vad har du lärt dig av dem?

Att föra arbetet framåt, samtidigt som det finns många hållpunkter under året som måste göras. Struktur har här varit grundläggande, och som nämnt ovan, ett grymt samarbete och uppdelande av arbetsuppgifter mellan ordförande och mig själv. Tillsammans blir det lättare, men det krävs också att man ägnar tid åt att prata ihop sig kring arbetsfördelning och är tydlig i sin kommunikation mellan varandra.

Varför tycker du att man ska söka till din post/styrelsen inför verksamhetsåret 2020?

För att man lär sig otroligt mycket. Det ingår ledarskap, struktur, styrdokument, hålla möten, vara på högtidliga festligheter (som Nobelfesten, hallå?!) och så mycket mer. Det är också en post som kan bli hur stor som helst och det finns utrymme att göra otroligt mycket. Sen är sammanhållningen i styrelsen en annan sak som gör tiden i skolan vid långa möten, otroligt mycket roligare!


Om du är intresserad av någon post i styrelsen är du varmt välkommen att kontakta valberedningen@disk.su.se eller anmäla ditt intresse direkt i >> Intresseanmälan.

Hjärtliga hälsningar,

Valberedningen