Vice Kassör Robin Ljungqvist

Robin Ljungqvist, Vice Kassör, läser Ekonomi och IT termin 3

Vad innebär din post i styrelsen? Krävs några förkunskaper?

Mitt huvudansvar är att ta hand om alla fysiska kvitton som kommer in, samt lämna ut kort till serveringsansvariga och bankkort. Jag hade ingen aning om något kring bokföring innan jag började men lärde mig ganska snabbt, jag tycker därmed inte att några förkunskaper behövs. I min post skulle jag dock rekommendera ett intresse för siffror.

Vad gillar du mest med din post och vad har varit det bästa med att sitta i styrelsen?

Det bästa egentligen är att jag lärt mig så mycket av hur en större organisation fungerar samt alla nya människor jag mött. Jag kommer direkt från gymnasiet och har därmed aldrig upplevt att vara en del av något större som en studentkår och under min tid som i styrelsen har jag lärt mig mer än vad jag lärt mig från plugget. Det jag gillar mest är hur stor insyn man får i hela kåren samt hur mycket extra man kan göra.

Vilka utmaningar har du haft hittills och vad har du lärt dig av dem?

Eftersom jag inte kunde något kring bokföring eller liknande när jag steg på så var ju första utmaningen att lära mig hur bokföring fungerar. Vidare på det så har jag även lärt mig en massa saker av Matilda (Kassör) samt hur det är att ”vara chef” då jag har varit den vår nya kaféutbudsansvarig har kommit till med frågor och liknande.

Varför tycker du att man ska söka till din post/styrelsen inför verksamhetsåret 2020?

Rollen låter inte speciellt lockande, men den är väldigt enkel och det finns extremt stora möjligheter att göra mer. Jag har till exempel tagit på mig att hjälpa vår nya kaféutbudsansvarig genom att besvara frågor och ge henne riktlinjer. Jag har även tagit på mig att se över möjligheten att investera alla DISKs liggande pengar. Jag håller på med aktier och fonder personligt men jag har ingen aning hur det funkar kring en organisation vilket jag kommer ha med mig livet ut.


Om du är intresserad av någon post i styrelsen är du varmt välkommen att kontakta valberedningen@disk.su.se eller anmäla ditt intresse direkt i >> Intresseanmälan

Hjärtliga hälsningar, 

Valberedningen