Uncategorized

Varför bli medlem i studentkåren DISK?

Genom att bli medlem i DISK bidrar du till att vi kan säkerställa att utbildningen på DSV håller god kvalité, att vi kan anordna roliga evenemang som skapar en minnesvärd studietid för dig och att vi ska kunna skapa tillfällen där du kan träffa företag för att du enklare ska kunna få din drömtjänst efter examen. Att vara medlem är bra både för dina studier, dig själv och din plånbok men mer om det längre ner.

Ett medlemskap kostar 160 kr per termin eller 300 kr per läsår

BLI MEDLEM

Bra för dina studier

DISKs främsta uppdrag är att bevaka kvalitén på DSVs utbildningar. Ifall du har blivit orättvist behandlad eller om du tycker att din utbildning inte håller måttet så hjälper vi dig genom studiebevakningen. Du kan kontakta studiebevakningen på iLearn, Facebook eller studiebevakning@disk.su.se.

DISK arbetar även för att studenterna på DSV ska ha en så bra studiemiljö som möjligt, därför har vi ett studerande skyddsombud som jobbar med dessa frågor. Ifall du behöver komma i kontakt med vår studerande skyddsombud kan du göra det via studskyddsombud@disk.su.se.

Bra för dig

Varje vecka under höst- och vårterminen arrangeras det massor med roliga evenemang av både Studentkåren DISK och våra sektioner. Ta chansen och engagera dig i någon av våra sektioner för en fantastisk studietid på DSV.

Vi ger dig möjlighet att mingla med företag genom event, föreläsningar och under vår arbetsmarknadsdag Systemvetardagen.

DISK är anslutna till både SSCO och SFS, så genom att vara medlem i DISK ger du tyngd till dessa organisationer som jobbar på en politisk nivå med att förbättra studenters situation (ex studiebidrag, bostadssituationen i Stockholm och liknande).

Som medlem i DISK får du rätt till att registrera dig i SSSBs (Stiftelsen Stockholms Studentbostäder) bostadskö. SSSB har ca 8000 boenden som erbjuds till studenter registrerade hos en kår som är ansluten till SSSB.

Bra för din plånbok

Studentkortet – Alla medlemmar i DISK får Studentkortet som fungerar som en legitimation när du vill köpa SL-kort med studentrabatt (kräver dock att du läser minst 22,5 hp per termin) eller nyttja andra rabatter som Studentkortet ger. Du kan själv välja om du vill ha ett fysiskt kort i plast eller ett digitalt via deras app.

Som medlem i DISK får du medlemspriser både i vår Kafeteria, kårexpeditionen och Foo Bar. Är du en aktiv medlem får du även ytterligare rabatt som tack för ditt engagemang i kåren. Efter bara 62 st kaffe har man sparat ihop hela terminsavgiften som vanlig medlem.