Varför medlem?

Genom att bli medlem i DISK bidrar du till att vi kan försäkra att utbildningen på DSV håller en bra kvalité, att vi kan anordna roliga evenemang som skapar en minnesvärd studietid för dig och att vi ska kunna skapa tillfällen där du kan träffa företag för att du enkelt ska kunna få arbete efter din examen.

Bra för dina studier

DISKs främsta uppdrag är att bevaka kvalitén på DSVs utbildningar. Ifall du har blivit orättvist behandlad eller om du tycker att din utbildning inte håller måttet så hjälper vi dig genom studiebevakningen. Du kan kontakta studiebevakningen på iLearn, Facebook eller studiebevakning@disk.su.se

Som medlem bidrar du till ökat medlemsantal och då får vi mer tyngd när vi ska möta representanter för universitet och näringsliv.

DISK arbetar för att studenterna på DSV ska ha en så bra studiemiljö som möjligt, därför har vi ett studerandeskyddsombud som jobbar med endast dessa frågor. Ifall du behöver komma i kontakt med våran studerandeskyddsombud kan du göra det på studskyddsombud@disk.su.se

Bra för dig

Varje vecka under höst- och vårterminen arrangeras det massor med roliga evenemang av både DISK och våra sektioner. Ta chansen och engagera dig i någon av våra sektioner för en fantastisk studietid på DSV.

Vi ger dig möjlighet att mingla med företag genom event, föreläsningar och under vår arbetsmarknadsdag Systemvetardagen.

DISK är anslutna till både SSCO och SFS, så genom att vara medlem i DISK ger du tyngd till dessa organisationer som jobbar på en politisk nivå med att förbättra studenters situation (ex studiebidrag, bostadssituationen i Stockholm och liknande).

Som medlem i DISK får du rätt till att registrera dig i SSSBs (Stiftelsen Stockholms Studentbostäder) bostadskö.  SSSB verifierar dagligen sina medlemsregister mot Ladok samt alla anslutna studentkårer för att säkerställa ovanstådende krav på sina kömedlemmar. För att verifieringen ska fungera är det viktigt att du som student anger samma mailadress hos oss på kåren som hos SSSB. Det är alltid studenternas egna ansvar att logga in på SSSB och att rätt personuppgifter anges.

Bra för din plånbok

Studentkortet – Alla medlemmar i DISK får Studentkortet som fungerar som en legitimation när du vill köpa SL-kort med studentrabatt (kräver dock att du läser minst 22,5 hp per termin) eller nyttja andra rabatter som Studentkortet ger. Du kan själv välja om du vill ha ett fysiskt kort i plast eller ett digitalt via deras app.

Som medlem i DISK får du medlemspriser både i vår Kaféteria, kårexpeditionen och Foo Bar. Är du en aktiv medlem får du även ytterligare rabatt som tack för ditt engagemang i kåren. Du kan läsa mer om de generella aktivförmånerna här. Specifika aktivförmåner från våra sektioner kan du läsa mer om genom att klicka dig in på den sektionen du är intresserad av.. Efter bara 62 st kaffe har man sparat ihop hela terminsavgiften som vanlig medlem.