Vad är DISK?

På denna sida går vi igenom vad DISK är och kan göra för dig, medlem eller ej. För att läsa mer om vad du kan få ut av ett medlemskap, klicka här!

DISK är den studentkår som har verksamhetsområde på Institutionen för data- & system,vetenskap (DSV) i Kista. Vi finns till för studenterna, och värnar om att varje student ska få en sån problemfri och minnesvärd studietid som möjligt. Vi har därför två viktiga funktioner: studienytta och roliga aktiviteter.

Studienyttiga aktiviter

DISK ansvarar för att vara en mellanhand mellan studenterna och intitutionen. Detta åstadkommer vi genom studiebevakning, handledning (DISK Workshop) och vårt studerandeskyddsombud.

Studiebevakningen kan svara på enkla studierelaterade frågor samt förmedla synpunkter och kritik till lärare och annan personal på institutionen. DISK workshop är en generell handledning dit du kan gå, oavsett kurs, och få hjälp av studenter i högre årskurser, när du känner att handledningen given av lärarna inte räcker till. DISK Workshop äger rum varje  torsdag i vår kårlokal Foo Bar. Du kan ta hjälp av Studerandeskyddsombudet om du har blivit särbehandlad av andra studenter eller lärare, eller upplever brister i arbetsmiljön i DSVs (eller DISKs) lokaler. Du kan läsa mer om alla dessa roller på länkarna till respektive funktion.

Vi har också ett café, Snack Overflow, som ligger intill skolans mikrorum där man kan köpa mackor, sallader, dryck och mindre tilltugg. Du kan också panta bestick. Brevid Cafét hittar du Kårexpeditionen, dit du kan gå om du har några frågor kring ditt medlemskap i DISK.

Studiesociala aktiviteter

Studietiden ska vara rolig. Det försöker vi se till genom våra sektioner. DISK har 6 stycken olika sektioner som ni kan se här nedan. Dessa sektioner arbetar aktivt med att hålla event för DSVs studenter. För vissa event krävs det att man är medlem, och ibland till och med aktiv medlem i DISK. Mer om det senare.

Den första sektionen ni kommer i kontakt med är Insparken. De ansvarar för att DSVs studenter får ett ordentligt välkomnande och introduceras till student- & kårlivet, men även till sina framtida vänner! Via kårens studiesociala arrangemang är det lätt att träffa vänner både inom, men också utom sin egen klass. Vi lovar att det kommer hjälpa dig få ut det där extra ur din studietid!

Förutom Insparken finns Näringslivssektionen (NärS). De är bryggan mellan arbetslivet och studenterna och gör det möjligt för dig som student att gå på olika seminarium och liknande.  Klubbmästeriet (KM) är sektionen som arrangerar våra onsdagspubar. Musikaliska & estetiska sektionen (MES) sysslar med allt som kan anses som kreativt.  Sportsektionen anordnar fysiska aktiviteter såsom klättring, fotboll och basket.  Särimners Kultingar (SK) anordnar spelkvällar, både brädspel och TV-spel. Få en överblick över sektionerna här, och håll dig uppdaterad på våra aktuella event här!

Foo Bar

Vår mest händelserika kårlokal är Foo Bar. Foo Bar ligger i anslutning till DSV, mitt emot den entrén till DSV som finns via Borgarfjordsgatan 6c, alltså inte huvudentrén. Denna entré ligger vid mikrorummet och cafét. Här äger event rum nästan alla vardagar i veckan. Varannan måndag har MES sina kreativa kvällar, på tisdagar har SK sina spelkvällar. På dessa kvällar serveras enklare mat såsom toast och nachotallrik. Dessa event brukar ha öppet mellan 16.00-22.00. På onsdagar och sista fredagen i månaden har KM onsdags- & fredagspubar. Under dessa går det att utöver det vanliga utbudet köpa alkoholhaltiga drycker och "dagens mat", mat lagad på plats av KM. I Foo Bar har vi alltid studentvänliga priser och en god stämning. På SKs och MESs kvällar är alla välkomna, men på pubarna har vi en "medlemmar +1"-policy. Det vill säga, du som inte är medlem måste komma dit i sällskap av en medlem. På så sätt måste du inte vara medlem, men det är betydligt mycket enklare! Mer om medlemsförmånerna går att läsa här.