Ny på DSV

Det är inte lätt att komma ihåg all ny information som man blir överröst med som ny student, nedan har vi samlat lite tips och information till nya studenter. Om det finns någonting annat du undrar över men inte hittar svaret på kan du kontakta oss.

Bli en DISKare

Genom att bli medlem i DISK bidrar du till att vi kan försäkra att utbildningen på DSV håller en bra kvalité, att vi kan anordna roliga evenemang som skapar en minnesvärd studietid för dig och att vi ska kunna skapa tillfällen där du kan träffa företag för att du enkelt ska kunna få arbete efter din examen.

Bli medlem

Insparken

Insparken ansvarar för att varje år ge nya studenter ett härligt välkomnande. I två veckor i början av höstterminen arrangerar Insparken aktiviteter, tävlingar, fester och annat kul för DSVs nya studenter. En fantastiskt chans till att lära känna både nya och gamla studenter.

Läs mer här!

Facebookgrupper

Det finns en facebookgrupp för varje kandidatprogram på DSV samt en för alla som studerar på DSV. Dessa grupper är bra om du vill köpa/sälja kurslitteratur, behöver hitta folk som kan ställa upp på en undersökning eller kanske vill dela med dig av någon typ av studentnytta. Du hittar vardera grupp genom att söka på programnamnet samt ”på dsv”, facebookgruppen för alla studenter heter ”studenter på dsv”.

Studentkortet

Som medlem i DISK får du ett digitalt kårlegitimation via Studentkortet. Genom studentkortet får du tillgång till hundratals olika rabatter. Du visar upp ditt kort genom Studentkortets app eller genom att beställa hem ett fysiskt plastkort. Mer information om Studentkortet och alla rabatter hittar du på deras hemsida.

Föreläsningssalar

Dom flesta av DSvs föreläsningssalar befinner sig på plan 2 precis som det mesta studentrelaterade på institutionen. Dock befinenr sig Aula Nod i Shared Space på entréplan och L30 på plan 1 tillsammans med studentexpeditionen. Har du en föreläsning i L30 ska du ta trappan upp från huvudentrén och stanna på ”balkongen” alltså inte fortsätta upp till resten av institutionen.

Föreläsningar

På DSV har vi lyxen att dom flesta föreläsningarna spelas in och går sedan att titta på igen på play. Detta är dock ingen garanti då det ibland kan vara så att tekniken krånglar eller någonting annat. Föreläsningsbilderna ska finnas tillgängliga på iLearn.

Följ DISK

För att inte missa allt roligt som vi håller på med inom DISK rekommenderar vi att du följer oss på både Instagram och Facebook! På Instagram hittar ni oss under namnet studentkarenDISK och på Facebook genom att söka på DISK studentkår eller genom att skriva facebook.com/diskstudentkar.

Affischering

Det finns fyra anslagstavlor på DSV, på tre av dessa finns det utrymme för studenter att sätta upp egna affischer om exempelvis begagnad kurslitteratur till försäljning, information om ett kommande event eller liknande.

Passerkort

På DSV krävs det passerkort för att komma in på institutionen. All hantering med passerkort sker via DSV förutom om du tappat bort ett kort och behöver ett nytt, då betalar du avgiften för ett nytt kort i kårexpeditionen för att sedan hämta kortet vid passerkortsutlämningen. Mer information om passerkorten finns HÄR.

Hitta hit

DSV ligger i Kista NOD och går att ta sig till på ett flertal sätt, dom flesta studenterna tar sig dock till DSV med tunnelbanan eller pendeltåg. Det finns dock även vissa som kör bil och då finns det parkeringsplatser både i Kista Galleria men även utanför institutionen längs Kista alléväg.

Tunnelbana
Ta blå linje 11 och kliv av på station kista, på perrongen går du mot norra utgången (ligger åt samma håll som tågets riktning), efter spärrarna går du ner för trapporna och sedan till höger rakt igenom Kista Galleria, fortsätt rakt fram över gångbron och sväng sedan vänster, passera den engelska skolan och fortsätt över nästa gångbro så hittar du Kista NODs huvudentré till höger, rakt fram efter entrén ligger trappan som leder upp till DSV.

Pendeltåg
Ta rosa linje 40, 41 eller 42 och kliv av på station helenelund, när du kommer ut från stationen går du till höger och följer gångvägen under bron och sedan rakt fram på Arne beurlings torg och sedan kista gången i ca 900 m, sväng sedan höger när du passerar Tastory, följ vägen tills du kommer fram till Borgarfjordsgatan och ser Kista NOD framför dig. Om du svänger in vänster på Borgarfjorsgatan kan du välja att antingen svänga in höger och ta Entré A eller C alternativt fortsätta rakt fram längs med Kista NOD tills du nått huvudentrén (en karta över institutionen finns längre ner).

Karta över institutionen

Här finns kartor över både entréplan, plan 1 samt plan 2.

Stöd för dig som student

Ifall du upplever att någonting med din utbildning är fel (exempelvis kurslitteratur, att läraren inte håller kursplanen eller någonting liknande) kan du vända dig till DISKs studiebevakningen på iLearn, Facebook eller studiebevakning@disk.su.se.

Ifall du upplever problem med studiemiljön på DSV ska du istället vända dig till DISKs studerandeskyddsombud på studskyddsombud@disk.su.se. Det kan exempelvis handla om mobbing eller lokalfrågor som ventilation.

Behöver du hjälp med studierna? Varje torsdag 10.00-16.00 är DISK Workshop igång, handledarna sitter i Foo Bar men du själv kan sitta var som i skolan och efterfråga hjälp genom att skriva upp dig på handledning.dsv.su.se.