Klubbmästeriet

DISK KM är Studentkåren DISKs klubbmästeri. Vi upprätthåller en urgammal studenttradition genom att anordna diverse festligheter på DSV. Det är vi som driver Foo Bar, din lokala (och Stockholms bästa) studentpub som du hittar på studentplan i NOD-huset. Vill du uppleva Stockholms studentliv och samtidigt bli del av en härlig gemenskap? Då är KM-sektionen för dig!

Vad gör vi?

Förutom att driva Foo Bar och strosa runt i våra svartguldiga ovvar så anordnar vi och besöker olika evengemang i studenvärlden, framförallt sittningar och utlandsphester. Psst! Under insparken får alla nya studenter med Insparkens gula armband medlemsförmåner i puben.

    

Sittningar

En sittning är i grunden en trerättersmiddag, men inom mästerivärlden är det lite speciellare (och roligare) än så. Förutom att vara en trevlig middag med vänner och bekanta på DSV så bjuder sittningar alltid på sång, spex och oförglömlig underhållning. DISK KM anordnar både så kallade extern- och internsittningar, alltså sittningar med och utan studenter från andra mästerier i Stockholm (spoilers: båda är superkul). 

För att gå på en sittning anordnad av DISK KM måste man vara medlem i sektionen, med undantag för Nybörjarsittningen som vi anordnar under Insparken varje höst. Nybörjarsittningen är gratis, öppen för alla nya studenter och starkt rekommenderad för alla som vill prova på hur det är.

Utlandsphester

Förutom att gå på sittningar brukar man som medlem i KM närvara på så kallade utlandsphester. Utlandsphester är studentiosa evengemang som anordnas utanför Stockholm (d.v.s utlandet). De två största som vi årligen besöker är Sjöslaget och Absolut Gotland, men det finns hur många utlandsphester som heslt man kan åka på som mästerist!

Bryna, nuppa, fjässa, sponken!

DISK KM på Absolut Gotland 2019

Engagera dig i KM

Varje hösttermin håller vi i trasperioden, en testperiod där man som en så kallad trasa får prova på hur det är att vara medlem i DISK KM och bevisa att man (förhoppningsvis) kan bära den stolta titeln marskalk. Trasperioden har ingen bindningstid och vem som helst (även gamla studenter) kan bli trasor. Så prova på vettja - kom igen det blir kul! Lämna in en trasansökan fysiskt i Foo Bar eller digitalt på facebook.com/DISKKM. Se även till att komma på ett av våra infomöten (datum nedan).

Som aktiv medlem i DISK KM får du en riktigt grym möjlighet till en fantastisk gemenskap med människor från flera delar av DSV. För att bli aktiv i KM krävs det att man hjälper till att jobba några av våra event; våra pubar och sittningar. Man jobbar ett fåtal pass per termin, så du behöver inte vara orolig för att du behöver jobba mer än du får ha kul med oss såklart. Efter 4 aktiva terminer (inklusive trasperioden) får våra medlemmar "vraka", dvs pensionera sig. Man räknas då som en aktiv medlem livet ut, utan att behöva uppfylla aktivkravet och är välkommen tillbaka på både externa och interna event så länge man fortfarande känner för att vara del av gemenskapen helt enkelt.

 

Infomöte 2020

Är du intresserad av att bli en trasa i KM? Kom på ett av våra info-möten så får du svar på allt du behöver veta inför trasperioden! Vi har två infomöten i början av terminen, den
14/9 kl. 11:00 & 17/9 kl. 16:30  i Foo Bar

Övriga viktiga datum HT20

Nybörjarsittningen - Den 6/9 kl. 18:00 & 7/9 i Foo Bar 
Nybörjarsittningen är för dig som vill prova på hur det är att gå på en sittning med
DISK KM. Sittningen är helt gratis. På grund av begränsningar med hänsyn till covid-19 kommer vi att erbjuda två tillfällen. Man kan alltså bara närvara på ett av datumen.

Pubskola - Den 15/9 kl. 11:00 & 18/9 kl. 16:30  i Foo Bar
Alla blivande trasor måste närvara på en pubskola. Här lär man sig grunderna i den fina konsten av att jobba i Foo Bar. Efter att ha genomgått pubskolan är man redo att ta sina första steg mot att (kanske) få bli marskalk.

För att komma i kontakt med oss utöver informationsmötena kan du alltid skriva till oss på Facebook, Instagram eller skicka ett mail till kms@disk.su.se