Aktuellt

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #8 27/5-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 27e maj 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Näringsliv

Gör skillnad för en familj genom att jobba som…

Om du älskar barn, och letar efter ett meriterande jobb där du även har flexibla tider, så ska du söka jobb som barnvakt hos ​myNanny.​ Det är ett perfekt extrajobb för dig som studerar men känner att du har tid för att tjäna lite extra pengar.

Du blir personligt utvald för att göra skillnad för en familj

När vi blir kontaktade av en familj så tar vi med ett samtal reda på vad de letar efter och exakt vad de behöver hjälp med. Sedan börjar letandet direkt efter den personen som med störst sannolikhet kommer att vara en match. Som nanny blir du alltså matchad med en familj utifrån dina behov och tider, och framför allt på personlighet. På så sätt ökar chansen att ni trivs tillsammans, både familj men också du som nanny.

Den finns arbetsplatser för varje position

Om du vill arbeta som nanny så spelar det ingen roll vart du bor, du kan ändå söka jobb hosmyNanny eller NannyPoppins. Det finns familjer, och därav behov av barnvakter i helaSverige, oavsett om du bor i Stockholm, Uppsala, Lund, Malmö, Norrtälje, Borås eller Göteborg.

Ömsesidig trygghet mellan nanny och familj

Största fokus på myNanny är att både familj och nanny ska känna sig trygga med varandra. Vi har förståelse för att det är känsligt för en familj som släppa in en okänd person i sitt hem. På samma sätt ska du som barnvakt känna dig trygg i din roll och känna att du kan hantera alla situationer som kan uppkomma.

För att säkerställa trygghet och tillit så anställs bara personer som verkligen älskar att umgås med barn. När du sedan blir anställd så blir du även certifierad och utbildad som barnvakt, vilket också är en bra merit att ha med på CV:t. Som nanny är du alltid försäkrad och får lön enligt kollektivavtal, med RUT-avdrag. Ett annat företag som har samma villkor är NannyPoppins,​ som också har många jobberbjudanden för dig som vill arbeta som nanny.

Flexibla tider och arbetsuppgifter

Alla familjer har olika scheman och olika preferenser, och behöver därför också hjälp vid olika tillfällen. En del familjer behöver hjälp under dagtid, och andra behöver hjälp under kvälls och nattetid. Många föräldrar behöver hjälp med hämtning och lämning. Men det viktigaste är att du och barnet verkligen trivs och kan ha en riktigt mysig tid ihop.
Du kan behöva hjälpa till med att fixa mellis och laga en lätt middag. Kanske kan du också hjälpa till med lite läxläsning. Eftersom alla familjer har olika upplägg och behov så brukar det inte vara några problem att hitta rätt nanny.  Att vara barnvakt är en otroligt viktig och meningsfull uppgift. Du hjälper inte bara föräldrarna att få ihop sin vardag, utan du kan få finnas där för ett barn som vill umgås och spendera tid med dig. Hjälp en familj genom att bli barnvakt hos myNanny eller ​NannyPoppins​ redan idag.
Näringsliv

Som läxhjälp för Allakando gör du skillnad för Sveriges…

Studerar du, men känner dig sugen på ett extrajobb? Just nu är det många elever i Sverige som behöver hjälp med sina läxor och studier. Att jobba som privatlärare för yngre elever är ett perfekt jobb för dig som studerar, samtidigt som du gör många ungdomar en tjänst. Sveriges elever behöver dig, sök jobb på Allakando läxhjälp!

Flexibla och roliga arbetstimmar

Som student vet du säkert själv också hur svårt det kan vara att hålla alla bollar i luften, och att man inte har råd att tappa fokus en lång period innan man halkat efter. Det är flexibla arbetstider för dig som studerar, och det kommer inte att ta energi eller fokus från dina egna studier. Det är ett otroligt givande jobb att få hjälpa elever med sina läxor och med coaching för att komma vidare med studierna. Som privatlärare så kommer du att spela stor roll för någon.

Du är behövd vart du än bor och i alla ämnen

Befinner du dig i Stockholm, Göteborg, Norrtälje eller kanske i Malmö? Oavsett vart du bor så kan vi garantera att det finns någon i din närhet som behöver hjälp med sina studier. Allakando är rikstäckande och har privatlärare i hela Sverige. Studiecoacher är också behövda i alla ämnen. Är du grym på till exempel svenska, engelska, kemi eller samhällskunskap, så kommer du att göra nytta för någon.

Det är många som behöver ​mattehjälp​. Om du är speciellt duktig på matte och vill dela med dig av dina kunskaper så kan du även söka jobb som mattelärare på ​SmartStudies.​ De specialiserar sig på att ge privatundervisning i just matte. SmartStudies finns precis som Allakando i hela Sverige, till exempel Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi söker efter dig som vill göra skillnad

Det är många som ringer in och behöver läxhjälp, och vi pratar och reder ut exakt vad eleven behöver hjälp med och vad behovet är. Vi kollar om eleven vill ha sporadisk hjälp innan särskilda prov, eller om personen behöver hjälp varje vecka under en lång period. Därefter så gör vi en personlig match med en privatlärare, och den personen kan vara du!

En del elever vill ha hjälp med att få rätt på strukturen och planeringen av sina studier och med motivationen. Du behöver egentligen inga tidigare meriter för att få lov att jobba som läxhjälp. Så länge du har bra ämneskunskaper, och tycker om att stötta och coacha andra människor.

Skapa mening för hela livet

Att ge studiehjälp på allakando eller SmartStudies innebär mer än bara läxhjälp, du kommer då vara en stöttande pelare i din elevs liv. De kunskaper som du har kommer personen att ta med sig under hela sitt liv. Som elev ska man ska kunna få hjälp med allt som skolan innebär. Om det så är med läxhjälp, eller studiecoaching. Många söker nämligen också hjälpinför att de ska skriva ​högskoleprovet​, vilket vi också vill ha lärare till. Jobba som läxhjälpare, och hjälp Sveriges elever med skolan!

Dokument

Protokoll styrelsemöte #7 6/5-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 6e maj 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Nyhet

Ingen handledning 21/5 p.g.a. röd dag

Torsdagen denna vecka (21/5) är det ingen handledning, detta eftersom det är en röd dag. Handledningen är igång igen som vanligt nästa vecka.

Du kan läsa mer om vår handledning, och hur det fungerar för tillfället över distans, här.

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #6 16/4-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 16e april 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #5 26/3-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 26e mars 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Event

DISK Workshop 4/30 inställd

Morgondagens (torsdag d 30/4) DISK Workshop är inställd. Detta på grund av bland annat att det är en klämdag, men också då det varit lågt intresse sen vi startade den digitala versionen. DISK Workshops digitala handledning är igång igen som vanligt nästa torsdag, alltså 7/5.

Vill du ändå ha hjälp tipsar vi om våran Slack-kanal, där studenter kan hjälpa varandra med de krångliga uppgifter man stångas med. Ni hittar den här

Reklam

Studiebevakningen finns fortfarande här gör dig

ENGLISH BELOW
Hej alla studenter!
 
Som läget ser ut med distansstudier förstår vi att det kan uppstå lite problem i era kurser, därför vill vi passa på att pusha för studiebevakningen. De finns här för att svara på enklare studierelaterade frågor, samt för att förmedla synpunkter och klagomål till lärare och annan personal på institutionen. Ni kan höra av er till studiebevakningen på deras mail studiebevakning@disk.su.se eller på deras Facebook sida: Studentkåren DISKs studiebevakning.
 
Kom ihåg att det också finns ett Studerandeskyddsombud (studskyddsombud@disk.su.se) som du kan kontakta vid tex. arbetsmiljörelaterade frågor eller kränkande särbehandling
 
När du framför synpunkter eller klagomål är du alltid anonym gentemot institutionen, såvida du inte väljer att inte vara det eller om ärendet kräver att din identitet blir känd. Du kommer alltid få veta och ta ställning till om läraren/institutionen får veta vem du är.
 
Uncategorized

Protokoll Ekonomisk föreningsmöte 11/3-20

Det slutgiltiga protokollet för det ekonomiska föreningsmötet 11e mars 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!