Aktuellt

Nyhet

Ingen handledning 21/5 p.g.a. röd dag

Torsdagen denna vecka (21/5) är det ingen handledning, detta eftersom det är en röd dag. Handledningen är igång igen som vanligt nästa vecka.

Du kan läsa mer om vår handledning, och hur det fungerar för tillfället över distans, här.

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #6 16/4-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 16e april 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #5 26/3-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 26e mars 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Event

DISK Workshop 4/30 inställd

Morgondagens (torsdag d 30/4) DISK Workshop är inställd. Detta på grund av bland annat att det är en klämdag, men också då det varit lågt intresse sen vi startade den digitala versionen. DISK Workshops digitala handledning är igång igen som vanligt nästa torsdag, alltså 7/5.

Vill du ändå ha hjälp tipsar vi om våran Slack-kanal, där studenter kan hjälpa varandra med de krångliga uppgifter man stångas med. Ni hittar den här

Reklam

Studiebevakningen finns fortfarande här gör dig

ENGLISH BELOW
Hej alla studenter!
 
Som läget ser ut med distansstudier förstår vi att det kan uppstå lite problem i era kurser, därför vill vi passa på att pusha för studiebevakningen. De finns här för att svara på enklare studierelaterade frågor, samt för att förmedla synpunkter och klagomål till lärare och annan personal på institutionen. Ni kan höra av er till studiebevakningen på deras mail studiebevakning@disk.su.se eller på deras Facebook sida: Studentkåren DISKs studiebevakning.
 
Kom ihåg att det också finns ett Studerandeskyddsombud (studskyddsombud@disk.su.se) som du kan kontakta vid tex. arbetsmiljörelaterade frågor eller kränkande särbehandling
 
När du framför synpunkter eller klagomål är du alltid anonym gentemot institutionen, såvida du inte väljer att inte vara det eller om ärendet kräver att din identitet blir känd. Du kommer alltid få veta och ta ställning till om läraren/institutionen får veta vem du är.
 
Uncategorized

Protokoll Ekonomisk föreningsmöte 11/3-20

Det slutgiltiga protokollet för det ekonomiska föreningsmötet 11e mars 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Reklam

Digital handledning via Zoom

Hej allihopa! Från och med denna vecka kickar vi igång den digitala versionen av ”DISK Workshop” som alltid annars äger rum i Foo Bar. På DISK Workshop erbjuds allmän handledning inom samtliga kurser på DSV. Varje vecka, 10-16 på torsdagar!
Handledning kommer att ges digitalt via mötesprogrammet Zoom. För att installera Zoom läs SUs instruktioner.
Handledningen kommer att bokas via DSV handledningssystem men istället för att ange en fysisk lokal ska studenten skapa ett möte i Zoom och ange mötes id (meeting ID).
Läs SUs instruktioner för hur man skapar möten.
Ni behöver alltså:
  1. Skapa ett möte i Zoom och kopiera ert meeting ID i fältet ”plats”
  2. Ställa er i kö via handledningssystemet
  3. Vänta på att en handledare ansluter

Vid frågor, kontakta workshop@disk.su.se

Dokument

Protokoll styrelsemöte #4 12/3-20

Det slutgiltiga protokollet för styrelsemötet 12e mars 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!

Uttalande

Påverkan på studier med anledning av covid-19

Ny information från 17 mars

Hej allihopa!

DSV har nu bestämt att ställa in alla salstentor och göra om dem till någon form att distansexamination. Kursansvariga kommer att kontakta er med mer information om detta.

På grund av detta kommer DISK att stänga såväl kafé som kårexpeditionen tillsvidare. Trots detta kan ni kontakta oss via telefon (08-12147992) eller mailen kx@disk.su.se.

Ha en trevlig dag och ta hand om dig!

Vänliga hälsningar, Ordförande Emilia Kaufeldt och DISK styrelse 2020


Hej alla studenter 

Dem senaste veckorna, sedan mitt förra inlägg, har det hänt väldigt mycket i såväl Sverige som i resten av världen kopplat till coronaviruset (covid-19). Detta inlägg kommer dock handla specifikt om våra studier på DSV. Vill du ha mer information kring Coronaviruset i allmänhet rekommenderar jag att följa nyheterna och Folkhälsomyndigheten 

Vad gäller då på vår institution, DSV? 

Dem senaste veckorna har flera kursansvariga från olika kurser gått ut med att deras kurs på flera olika sätt görs om till distanskurs. Vi har varit i kontakt med studierektor Stefan Möller och han bekräftar att lärare kommer försöka göra om obligatoriska moment, handledningar och seminarium till distans. Möller konstaterar också att det redan i normal-fallet, dvs. utan coronavirus, går de flesta kurser att följa på distans, vilket gör DSVs övergång lättare än för andra institutioner.  

Vidare svarar Möller att planerade tentor kommer att genomföras. Detta eftersom DSV följer myndigheternas rekommendationer, vilket är att ställa in event över 500 deltagare. Dessutom menar myndigheterna att det inte finns någon förhöjd risk med att skriva en tenta för tillfället. Detta innebär att tentor som ska genomföras nästa vecka kommer att genomföras. Detta kan dock ändras snabbt, menar Möller, om myndigheterna ändrar sina rekommendationer.  

Med det sagt är också DSV medvetna om att många studenter kommer att låta bli att skriva tentor dem närmaste veckorna. Dem avser därför att ge fler omtentor än vanligt, men exakt hur många och när kan dem inte i dagsläget svara på eftersom läget med coronaviruset fortfarande är osäkert.  

Möller berättar även att examensarbeten redan idag kan presenteras med distansverktyg. Därför är det upp till handledaren och studenten att gemensamt diskutera fram hur de väljer att göra.  

Det är vad vi vet i dagsläget om våra studier. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till studerandeskyddsombud tillika utbildningsansvarig Moa (studskyddsombud@disk.su.se) eller studiebevakarna (studiebevakning@disk.su.se). Dessa roller har båda tystnadsplikt och god kontakt med DSV. 

Hur ligger det till med CSN i dagsläget? 

Den 8 mars gick CSN, Centrala studiestödsnämnden, ut med en artikel med anledning av coronaviruset. Om en skola väljer att stänga, men att det fortfarande går att studera (exempelvis via distansstudier) kommer CSN inte att påverkas. Skulle det dock vara så att du inte har möjlighet att fortsätta dina studier på grund av coronaviruset förlorar du möjligheten till CSN.  

Utifrån informationen ovan kopplat till DSV tror vi att risken för inställda studier är litenTrots detta är det viktigt att du är medveten om att detta är en risk och i vilka andra fall som du kan komma att förlora ditt studiemedel. Vi rekommenderar därför att läsa CSNs artikel 

SFS, Sveriges Förenade Studentkårer, har också kontakt med CSN och regeringen för att följa utvecklingen. De prioriterar att “inga studenter ska förlora sin försörjning.” De förväntar sig att regeringen agerar för att studenter ska få behålla sin inkomst om lärosätena väljer att stänga. Uttalandet från SFS hittar ni här  


Hoppas det gav några svar! Har ni fler frågor kan ni som sagt skriva direkt till utbildningsansvarig eller studiebevakningen. Ni är också alltid välkomna att kontakta mig, ordförande Emilia Kaufeldt, när som helst via ordf@disk.su.se 

Ha en fin dag och ta hand om varandra! 

Vänliga hälsningar, Studentkåren DISKs ordförande Emilia Kaufeldt 

Uncategorized

Protokoll styrelsemöte #3 27/2-20

Det slutgiltiga protokollet för årsmötet 27 februari 2020 har nu laddats upp på hemsidan.
Det färdigjusterade mötesprotokollet för styrelsemötet finner du i sin helhet här eller under fliken DISK > dokument > protokoll.

Ha en trevlig dag!