Arbetsmiljöansvarig Sina Bastani

Sina Bastani, Arbetsmiljöansvarig, läser Data-och systemvetenskap, år 3

Vad innebär din post i styrelsen? Krävs några förkunskaper?

Som namnet tyder på, man ansvarar för arbetsmiljön i verksamheten. Detta innebär att man behöver hålla koll på stämningen i lokalerna och även personalen. Som personalansvarig så får man prioritera de anställdas välbefinnande och intresse genom att ha regelbunden kontakt och möten med dem och försöka att få feedback från dem för att förbättra arbetsmiljön. Som lokalansvarig ser man till att allt i kårlokaler är fräsch och trivsam. Olika medlemmar kan skicka en felanmälan om kårlokalerna och lokalansvarig får sköta det. Den här rollen behöver inga förkunskaper. Gillar man att hjälpa de andra så passar man i denna roll!

Vad gillar du mest med din post och vad har varit det bästa med att sitta i styrelsen?

Jag tycker att det bästa med min post var att jag behövde ha kontakt med olika personer i kåren för att kunna göra vad min post kräver. Genom detta har jag lärt känna många trevliga människor i kåren och även lärt mig mycket om hur man samarbetar med andra för att lösa olika problem.

Vilka utmaningar har du haft hittills och vad har du lärt dig av dem?

En av största utmaningarna som jag haft under mitt år i styrelsen har varit planering och schemaläggning av saker. Ibland har mitt schema varit tajt med plugget, kåraktiviteter och styrelsearbetet och man vill

inte missa något av det. Så jag har verkligen lärt mig under det här året att kunna prioritera mina planer på ett effektivt sätt.

Varför tycker du att man ska söka till din post/styrelsen inför verksamhetsåret 2020?

Först skulle jag säga att det är väldigt lärorikt. Man lär sig mycket om hur kåren är uppbyggd och hur man kan förbättra saker för studenter på DSV. Förutom nyttiga saker, så finns det massor av roliga förmåner! Man blir inbjuden till olika event hos de andra studentkårerna och har det kul samt att man representerar DISK och stärkar DISKs band till olika föreningar. Sist men inte minst får man trevliga kollegor i samma styrelse såklart!


Om du är intresserad av någon post i styrelsen är du varmt välkommen att kontakta valberedningen@disk.su.se eller anmäla ditt intresse direkt i >> Intresseanmälan.

Hjärtliga hälsningar,

Valberedningen