Musikaliska och Estetiska Sektionen

MesLoggacopyliten

Vad gör Musikaliska och Estetiska Sektionen?

Våra aktiviteter går att dela upp i två delar:

Dels anordnar vi olika typer av fristående evenemang som på något sätt går att förknippa med det som sektionen står för – alltså något musikaliskt eller estetiskt. Genom åren har vi arrangerat improvisationskurser i teater, jamkvällar, danskvällar, systugor, filmvisning, Eurovison-event och mycket mer. Vi lyssnar alltid på önskemål både från aktiva och intresserade när det gäller dessa aktiviteter.

Den andra delen som vi sysslar med är att vi de senaste åren har haft den stora äran att underhålla på kårens finaste fester: födelsedagsfesten Ratatosk samt välkomstmiddagen som är insparksperiodens höjdpunkt. Underhållningen (spex) består oftast av någon form av teater och musikaliskt framträdande men det beror på vad de som vill vara med och spexa själva vill och har tid att ställa upp med. Arbetet inför ett spex innebär i regel en mix av planeringsmöten, filminspelningar, rep och så vidare.

 

När och vart har ni event?

Våra fristående evenemang hålls varannan måndag i Foo Bar kl 15:45. Utöver det har vi i samband med spex ofta möten och rep på andra tider, dagar och platser (där Medialabbet är den vanligaste).

Alla våra (åtminstone de fristående) evenemang går att hitta på vår Facebook-sida Musikaliska och Estetiska Sektionen (MES). Vi rekommenderar de som är intresserade att gå in och gilla den för att vara säkra på att inte missa ett evenemang eller information från oss!

Tyvärr hinner vi inte alltid annonsera ut planeringsmöten och liknande aktiviteter inför spex eftersom de ofta improviseras utifrån när folk kan och vad som behöver göras för stunden. Däremot ser vi alltid till att informera om de planeringsmöten som hålls i början av arbetet och vi tar alltid emot all hjälp vi kan få med öppna armar oavsett hur långt vi har kommit – det är bara att ta kontakt med oss om intresse finns!

 

Hur blir jag aktiv i er sektion och vad får jag som aktiv ut av det?

Du räknas som aktiv i MES genom att göra minst en av följande:

· Vara involverad i ett större evenemang. Ratatosk-spexet och spexet på Välkomstmiddagen är de två som brukar återkomma från år till år.

· Hjälpa till att arrangera två mindre evenemang under terminen. Detta kan vara till exempel de fristående evenemangen som hålls varannan måndag i Foo Bar eller mindre uppträdanden på pubar.

Som aktiv i MES får du:

· Tillgång till alla rabatter i kaféet och Foo Bar.

· Access till Medialabbet.

 

Hur kontaktar jag er?

Antingen skickar du ett mail till oss på mes@disk.su.se eller tar kontakt via vår Facebook-sida Musikaliska och Estetiska Sektionen (MES)

Det spelar ingen roll om du är proffs, nybörjare eller bara allmänt nyfiken på någon musikalisk eller estetisk verksamhet utan du är alltid varmt välkommen att delta i våra evenemang och aktiviteter!