Förmåner

Rabatter hos DISK

Utöver tillgång till våra studiesociala aktiviteter får du som medlem i DISK även rabatt i kaféet, i Foo Bar och i kårexpeditionen.

SSSB

Alla som är registrerade studenter vid ett lärosäte i Stockholm samt medlemmar i en studentkår har rätt att ställa sig i SSSB (Stiftelsen Stockholms Studentbostäder) bostadskö. SSSB verifierar dagligen sina medlemsregister mot Ladok samt alla anslutna studentkårer för att säkerställa ovanstådende krav på sina kömedlemmar. För att verifieringen ska fungera är det viktigt att du som student anger samma mailadress hos oss på kåren som hos SSSB. Det är alltid studenternas egna ansvar att logga in på SSSB och att rätt personuppgifter anges.

Från att du registrerat dig på DSV och betalat in din kårmedlemsavgift tar det 3 – 5 arbetsdagar innan informationen tillhandahållits till SSSB och dina ködagar börjar ticka. SSSB ger aldrig ködagar retroaktivt. Läs gärna mer om vilka regler som gäller på SSSBs hemsida.

Studentkortet

Studentkåren DISK tillhandahåller Studentkortet till sina medlemmar. Sedan januari 2013 finns Studentkortet även som en applikation i din smartphone. Du bestämmer själv om du vill ha ett plastkort eller enbart applikationen. Fördelen med appen är bland annat att du får den direkt i telefonen så fort Studentkortet fått din inbetalning (vanligtvis 1 – 3 arbetsdagar efter du betalat medlemsavgiften) och behöver inte vänta på att Studentkortet skall skicka ditt kort med posten.

Rabatt hos SL och SJ

Läser du minst 22,5 poäng (75% hastighet) under en termin får du också studentrabatt hos Stockholms Lokaltrafik och Statens Järnvägar. Uppfyller du det kravet ska du få SLs och SJs loggor på ditt kort.

Om du uppfyller minimum-kravet men inte har loggorna på ditt kort bör du kontakta kårexpeditionen för att ordna detta.