Stockholms Studentvän 2016

image004

Nu är det dags att skicka in nomineringarna till Stockholms studentvän 2016!

Stockholms studentvän är SSCO:s utmärkelse för värdefulla insatser för Stockholms studenter och studentkårer samt för främjandet av Stockholm som studentstad. Utmärkelsen har delats ut årligen sedan 2002. Rätt att nominera till denna prestigefulla utmärkelse har medlemskårer, förtroendevalda och personal inom SSCO samt organ med anknytning till SSCO, såsom stiftelser och bolag.

Vem kan nomineras?
Utmärkelsen kan tilldelas organisationer, företag, myndigheter, kommuner eller delar av dessa samt till enskilda eller grupper av personer. Mottagaren av Stockholms studentvän skall ha gjort insatser för att:

förbättra Stockholms studenters ekonomiska och sociala situation. skapa debatt och uppmärksamhet runt viktiga problem som berör Stockholms studenter. underlätta och stimulera arbetet för Stockholms studenter inom SSCO eller dess medlemskårer. eller på andra sätt förbättra Stockholm som studentstad.

 Tidigare vinnare är:

2002 Ulf Adelsohn (Landshövding, Stockholms län) 2003 Svenska Bostäder (Studentbostadsföretag) 2004 Tidningen Studentliv (TCO-ägd studenttidning) 2005 Mariana Vodovosoff (Samordnare, Huddinge Kommun) 2006 Barbro Berg (Verksamhetschef, Stockholms Akademiska Forum) 2007 Mats Hellström (tidigare landshövding i Stockholms län) 2008 Studentskrapan (studentkomplex på Södermalm) 2009 Joakim Larsson (Bostadsbolags- och ytterstadsborgarråd, Stockholms stad) 2010 Carin Jämtin (Oppositionsborgarråd, Stockholms stad) 2011 Kåre Bremer (Rektor vid Stockholms universitet) 2012 Sten Nordin (Finansborgarråd, Stockholms stad) 2013 Nicke Grundberg (ordförande för SSCO 2009/2010) 2014 Maria Rankka (vd på Stockholms handelskammare) 2015 Riksbyggen (initiativtagare till Bopinion)

Hur koras vinnaren?
SSCO:s styrelse väljer utifrån inkomna nomineringar, ut vinnaren av Stockholms studentvän. Vinnaren kontaktas under april månad och presenteras sedan under valborgsmässofirandet på Skansen.

Vad innebär utmärkelsen?
Den eller de som tilldelats utmärkelsen får för alltid bära titeln Stockholms studentvän följt av årtalet för utdelandet. För Stockholms studenter, studentkårer samt SSCO är detta ett mycket bra tillfälle att uppmärksamma de många som aktivt arbetar för att förbättra situationen för Stockholms studenter och Stockholm som studentstad. Utmärkelsen har alltid väckt stor uppskattning både hos vinnaren och nominerade.

Jobbtips!

Här nedan är ett tips för er som vill ha något kul och nyttigt på sidan om!

 


Hej! Vi är ett gäng gamla DSV-studenter som utvecklar en mobilapplikation tillsammans. Appen heter Infood och syftar till att bidra med information om livsmedel och dess innehåll. Vi vill göra det enklare att ta mer välinformerade beslut kring sina livsmedelsinköp och långsiktig bidra i utvecklingen för bättre, mer hälsosamma och hållbara livsmedel. Vi kommer göra appen alla behöver!

Vi söker dig som är duktig på programmering eller databashantering. Förhoppningsvis ser du detta som världens chans att vara med på något helt nytt med goda möjligheter till framtida delägarskap och heltidssysselsättning. Annars kanske du bara vill prova vingarna i ett projekt med lösa tyglar som dessutom kan se snyggt ut i CV:t (Innovativ startup med stor samhällsnytta kan ju inte så dåligt ut i alla fall!)

Vi som redan arbetar på affärsidén gör det som nytillkommet inkubatorbolag på SU Inkubator. Skulle du vara den vi söker hoppar du såklart med som en i laget. Vi sitter tillsammans med en handfull andra startups i Stockholms Universitets i särklass mysigaste lokaler i Villa Bellona på campus i Frescati. Hit har vi access 24/7 och stöd av egen affärscoach och hela Inkubatorns affärsnätverk. Varje onsdag är det olika former av seminarium och då bjuds det också på lunch. Läs mer om SU Inkubator på http://www.suinkubator.se/

Som del av detta lilla kollektiv läggs förstås stort fokus på gemenskap och samarbete men vi tror också på flexibilitet med varierande arbetstider. Det är förstås ett stort plus om du på något sätt engagerar dig eller har intresse för miljö-, rättvise och hälsoaspekterna kring livsmedel. Som sagt, vi är alla studenter, så skippa den formella ansökan, hör av dig så pratar vi mer!

Daniel Svensson (Digitala Medier –15)
daniel-svensson﹫live.se