SSSB boprövning

Den tolfte oktober kommer SSSB göra en boprövning, se till att ha löst ditt medlemskap i god tid innan dess. Det tar 7-10 dagar för ditt förnyade medlemskap att synas i SSSBs system. Det är upp till var och en att se till att de är korrekt registrerade i systemet vilket vi inte kan hjälpa till med, uppstår det däremot problem kan du kontakta kårexpeditionen.

Parkerade dagar kommer inte återfås som väntade dagar.

SSSB gör boprövning

Den tolfte oktober gör SSSB en boprövning. Det är viktigt att ha betalat sitt kårmedlemskap i god tid innan detta datum. Det tar cirka 9 dagar innan SSSBs register uppdateras efter att medlemskap lösts.

Det är viktigt att du ser till att du uppnår de kravs som ställs, vilket vi inte kan hjälpa till med. Däremot kan vi hjälpa till när det blivit fel. Då är det som vanligt kårexpeditionen du ska vända dig till.

Angående allt strul med medlemskap

Uppdatering: Igår fick vi en lista med alla som hamnat fel, vi har nu matat in alla manuellt i det nya systemet. Nu bör det därför stämma för alla när de loggar in i systemet. Står det fortfarande obetalt trots att du betalat bör du kontakta kx snarast. Just nu vet vi inte när korten och mailen kommer skickas men vi hör av oss så snart vi får något nytt besked.

Som många av er märkt har det varit en hel del strul i samband med medlemskap den här terminen. Orsaken till detta är att vi har ett avtal med ett företag som förser kåren med medlemsregister som också sköter utskick och beställning av studentkort.

Vi har gjort allt vi kunnat för att reda ut alla problem från vår sida men då problemet ligger hos vår leverantör kan vi inte åtgärda problemen själva. Vi är i kontakt med företaget dagligen och försöker reda ut alla problem och vi gör vårt bästa för att svara på alla era frågor.

Problemen har vi inte kunnat göra något åt men vi har brustit i vår kommunikation med er, vilket vi ber om ursäkt om. Vi försöker svara på alla mail men antalet mail per dag överstiger vår förmåga att svara på alla frågor i rimlig tid.

Nedan är svaren på de vanligaste frågorna som ställs. Är ditt problem inte med så hör av dig.

Jag har betalat för medlemskap men det står att jag inte betalat?
Det här felet beror på en flytt mellan två system där din betalning hamnat i det gamla systemet. Maila ditt personnummer och bevis på att du betalat till kx@disk.su.se så kontaktar vi vår leverantör och ser till att det rättas till.

Jag har betalat för medlemskap men har varken fått kort eller mail?
Precis som ovan så har din registrering hamnat i fel system. Maila personnummer och bevis på betalning så löser vi detta.

Jag står inte som aktiv hos SSSB (parkerad/ej aktiv)?
Av samma anledning som du förmodligen inte fått ditt kort eller mail har du inte heller registrerats i SSSBs kö.

Jag är inte medlem men har fått ett medlemskort?
Vår leverantör råkade skicka en felaktig lista till Studentkortet. Du har eller ska få ett mail som förklarar läget. Viktigt att veta är att du inte räknas som medlem. Du kommer alltså inte stå med i SSSBs bostadskö, du kommer inte kunna använda kortet i mobilen och skulle SL/SJ kolla upp dig så dyker du inte upp i deras system.

Jag saknar SJ/SL-logga på mitt kort?
Då har du inte registrerats korrekt eller så studerar du mindre än 75%. Kom till kårexpeditionen så tar vi reda på hur det ligger till.

Som sagt så försöker vi lösa det här så snabbt som möjligt. Vi ska i fortsättningen informera er direkt när vi får veta mer. Vi ber om ursäkt för allt strul och hoppas att ni har överseende med oss om vi verkar stressade just nu. Som vanligt är det kx@disk.su.se som gäller för att komma i kontakt med oss.